1 maand geleden gepost

Anton Tanghe is nieuwste winterversterking bij Essevee

Essevee stelt Anton Tanghe (24) voor als eerste versterking in de wintermercato. De Belgische verdediger komt over van KV Oostende en tekent een contract tot 2027 in de Elindus Arena.

Anton Tanghe is geen onbekende naam in het Belgische voetbal. De Lauwenaar, die zijn eerste voetbalminuten afwerkte bij de lokale voetbalploeg, maakte op zes jarige leeftijd de overstap naar KSV Roeselare om drie jaar later te kiezen voor de jeugd van Club Brugge. Nadat de verdediger bijna alle jeugdreeksen van blauw-zwart doorliep, koos Tanghe voor een avontuur aan de kust. Na 109 wedstrijden voor KV Oostende maakt hij de overstap naar Essevee. Anton Tanghe tekent een contract tot 2027 bij Zulte Waregem.

“Ondanks zijn jonge leeftijd halen we met Anton een verdediger die het Belgische voetbal door en door kent”, vertelt Sportief Manager Tom Caluwé. “Sinds het seizoen 2020-2021 speelde Anton telkens meer dan 80% van de wedstrijden op het hoogste niveau en werd dit seizoen zelfs uitgeroepen tot kapitein bij KVO. Hij heeft de waarden en kwaliteiten om samen met Essevee te strijden voor een plaats in de Jupiler Pro League.”

“Essevee is een echte familieclub en heeft hoge ambities, dat zijn zaken die perfect aansluiten bij mijn persoonlijkheid”, klinkt Tanghe tevreden na zijn voorstelling bij Zulte Waregem. “Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk de groep te leren kennen en hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen in het doel om te promoveren. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close