Elindus Arena

Elindus Arena

De Elindus Arena, de parel van het Regenboogpark en de thuishaven van Essevee.

Toegankelijkheid

De Elindus Arena is heel vlot bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of zelfs te voet. Het stadion ligt dichtbij het aangename stadscentrum van Waregem.

Adres

Elindus Arena
Zuiderlaan 17
8790 WAREGEM

Onder de bezoekerstribune, ter hoogte van restaurant Boothuis, bevindt zich een overdekte fietsenstalling met een capaciteit voor ongeveer 145 fietsen. Aan sportcentrum De Treffer en op parking Expo zijn ook fietsenstallingen beschikbaar.

Het treinstation van Waregem ligt op wandelafstand de Elindus Arena. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Markt Waregem en Woonzorgcentrum De Meers.

Komende van de E17

Volg de E17 tot aan afrit 5 (Waregem). Sla op het einde van de afrit af richting Waregem en volg de weg tot aan het eerste grote kruispunt (Del-Sport). Ga rechtdoor en sla rechtsaf aan de tweede lichten. Volg de Henri Lebbestraat tot aan het kruispunt met de Waregemse ring (R35) en sla daar rechtsaf.

Komende van de Gentseweg

Volg de Gentseweg tot aan het kruispunt met de Expressweg. Sla af richting Waregem en volg de Expressweg tot aan de tweede lichten ter hoogte van het kruispunt met de Henri Lebbestraat. Sla linksaf en volg de weg tot aan het kruispunt met de Waregemse ring (R35) en sla daar rechtsaf.

Parkeren

Bezoekt u binnenkort de Elindus Arena? Op ons parkingplan vindt u alle parkeergelegenheden in de buurt van het stadion. De parking voor de bezoekende ploeg bevindt zich aan het Jeugdcentrum, ter hoogte van het rondpunt dat de Verbindingsweg en de Zuiderlaan verbindt.

Stadion familietribune

Parkeren rond de Elindus Arena

Kom jij binnenkort naar de Elindus Arena voor een voetbalwedstrijd, evenement of etentje in Bistro Berto? Op het parkeerplan vind je alle parkings waar je terechtkan.

Er zijn heel wat parkings op wandelafstand van het stadion die vrij toegankelijk zijn.

Op de centrumparkings in het Kwaestraatje, aan sportcentrum De Treffer, in de Schakelstraat en de Olmstraat kan je vrij parkeren voor 0,30 euro per uur en het eerste halfuur is gratis.

De afgesloten parkings onder de Zuiderpromenade en Het Pand zijn voor iedereen toegankelijk. Je betaalt slechts 0,50 euro per uur (09.00-18.00 uur) of 0,30 euro per uur (18.00-09.00 uur) en het eerste uur is gratis. Een beperkt aantal plaatsen is gereserveerd voor businessklanten van Essevee.

Meer informatie over het parkeerbeleid in Waregem vind je hier.

Enkele parkings zijn op wedstrijddagen te vermijden maar kan je wel perfect gebruiken als er geen wedstrijd plaatsvindt in de Elindus Arena.

Parking Expo, net voor het stadion, biedt plaats aan 447 auto's. Er zijn 11 plaatsen voor personen met een handicap, en 4 laadpalen voor elektrische wagens. Op parking Expo parkeer je volledig gratis.

Daarnaast kan je op niet-wedstrijddagen ook terecht op de Verbindingsweg en aan het Jeugdcentrum.

Parkingplan Elindus Arena 2

Stadiongeschiedenis

Regenboogstadion

Het Regenboogstadion dankt zijn originele naam aan het wereldkampioenschap wielrennen in 1957. Rik Van Steenbergen reed als eerste over de streep en mocht de regenboogtrui in ontvangst nemen. Een van de unieke factoren van het Regenboogstadion is de toegangsweg voor de bezoekende supporters die via een brug over de stadionvijvers loopt. De brug werd speciaal voor dit wereldkampioenschap aangelegd.

In februari 2013 werden voor het eerst interlands gespeeld in het stadion. Hier vond de Derby der Lage Landen voor de Belgian Red Flames plaats en de Rode Duivels U21 werkten er in augustus hun oefenpot tegen Israël af.

De originele staantribunes achter doel en de atletiekpiste werden ondertussen vervangen door een sfeertribune en een familietribune. Dankzij deze verbouwingen in 2014 en 2017 behaalde het Regenboogstadion een UEFA categorie 4-status en kon Essevee in 2017 voor het eerst groepswedstrijden in de UEFA Europa League in eigen huis afwerken.

Multifunctioneel stadion

In 2018 pakte Essevee uit met de eerste skyboxen van West-Vlaanderen. De Zuidercorner, waar ook Bistro Berto gevestigd is, is sindsdien een referentie op het vlak van evenementen en hospitality. Door deze infrastructurele investeringen kozen verschillende bedrijven tijdelijk of definitief voor het stadion aan de Gaverbeek. Met evenementenruimtes, een fitness, verschillende bedrijven en interimkantoor is het stadion een van de meest multifunctionele stadions van België.

Elindus Arena

Door de komst van de West-Vlaamse energieleverancier Elindus werd het Regenboogstadion vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt tot Elindus Arena. Elindus was al jaren een vaste partner van Essevee en verhuisde in 2021 van Kortrijk naar de bureaus in de sfeertribune in de Meersstraat. Het bedrijf koppelde zijn naam voor 10 jaar aan het stadion.

Stadion stoeltjes 2

Veiligheid & reglement

De capaciteit van de Elindus Arena bedraagt 12.414 plaatsen:

-    Tribune 1 (hoofdtribune): 3823 zitplaatsen
-    Tribune 2 (sfeertribune): 2710 staanplaatsen
-    Tribune 3 (vijvertribune): 2540 zitplaatsen
-    Tribune 4 (bezoekers): 962 zitplaatsen
-    Tribune 4 (familietribune): 2215 zitplaatsen
-    Zuidercorner: 164 plaatsen

Het reglement van inwendige orde (RIO) kan je hier nalezen.

Stadionplan elindus arena
Ballroom events studio essevee

Ballroom Events

De Elindus Arena is het stadion met de meeste mogelijkheden in de provincie. Het is naast de thuishaven van Essevee ook een toplocatie voor een bedrijfsevenement, vergadering, verjaardagsfeest, teambuilding en nog veel meer. Klaar voor een onvergetelijke ervaring in de Elindus Arena? Onze evenementenpartner Ballroom Events helpt je graag verder!

Onze main partners

01 DL
02 WNG
03 Jupiler
04 Saxo
05 Ghistelinck
06 Betesco
07 Cras
08 Patrick
09 Stad Waregem
10 Elindus
11 Napoleon

Blijf op de hoogte van alles binnen Essevee