Team Essevee

Homepage banner

De oorsprong

Sportvereniging (SV) Zulte Waregem ontstond in 2001 door een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem en speelt momenteel in de Challenger Pro League (Eerste Klasse B). De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5381 en heeft als clubkleuren rood en groen.

De A-kern van SV Zulte Waregem speelt in de Elindus Arena in Waregem. De beloftenploeg, Jong Essevee, alsook de damesploeg, Essevee Women, spelen op The Farm in Zulte.

Missie en visie

Ons doel bij SV Zulte Waregem is om een omgeving te creëren waarin iedereen van voetbal kan genieten, ongeacht leeftijd, geslacht, cultuur en herkomst.

De club rekent niet op sterke individuen, maar op een collectief sterk blok. We willen erkend worden als de uitdager van de Belgische voetbaltop en streven naar uitmuntendheid, niet alleen op het veld, maar ook ernaast via onze coaching, vrijwilligerswerk en samenwerking met de lokale gemeenschap.

We willen een club ontwikkelen met goede faciliteiten, uitstekende coaching en een toegankelijke sociale omgeving. De sterke regionale verankering, de West-Vlaamse werkersmentaliteit en (inter)nationale uitstraling bieden Essevee alle troeven om die ambities kracht bij te zetten.

Tope Es Alles Meuglijk (TEAM), een West-Vlaamse spreuk die de mentaliteit van Team Essevee perfect weergeeft. Het volledig Vlaamse bestuur, de regionale partners met (inter)nationale uitstraling en de trouwe supportersschare vormen samen een sterk blok, gedreven door enthousiasme en teamgevoel.

Essevee streeft naar een sympathiek kader voor al haar belanghebbenden, waar gezinnen, verenigingen en bedrijven samenkomen, zowel in als buiten de Elindus Arena. Hierbij staat onze sociaal-maatschappelijke rol altijd centraal, met toegankelijkheid in alle betekenissen van het woord. We bieden een platform voor entertainment, sociaal-maatschappelijke doeleinden en zakelijke samenwerkingen, waarbij duurzame partnerschappen ontstaan met toegevoegde waarde.

De visie van SV Zulte Waregem is om een toonaangevende voetbalclub te zijn die een centrale rol vervult in haar gemeenschap en een breed scala aan mensen aantrekt, van alle achtergronden en leeftijden. We streven naar een inclusieve omgeving waar iedereen zich welkom voelt, met toegankelijkheid en klantgerichtheid als kern van al onze activiteiten, zowel op als naast het veld. Door innovatie en digitalisatie willen we onze fanervaring transformeren, onze sociale impact vergroten en nieuwe kansen benutten om onze gemeenschap te ondersteunen. Medewerkerstevredenheid staat centraal in ons streven naar groei en duurzaamheid, terwijl we blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor omzetgroei en het versterken van onze positie in de markt.

Daarnaast koesteren we sportieve ambities die zich richten op jeugdontwikkeling als prioriteit, fysieke fitheid & gezondheid en internationale kern-uitbreiding, die ervoor moet zorgen onze financiële stabiliteit en winstgevendheid terug te brengen. We streven naar een omgeving waar talent kan groeien en zich kan ontwikkelen tot de sterren van morgen, terwijl we tegelijkertijd een sterke band van loyaliteit en betrokkenheid tussen spelers, supporters en de club vasthouden.

Ten slotte koesteren we onze rijke geschiedenis en tradities en streven we ernaar om onze successen te evenaren en te overtreffen. We willen niet alleen bouwen aan een nog succesvollere toekomst voor onze club, maar ook aan een erfenis die trots en inspiratie brengt aan volgende generaties supporters en spelers.

Chairs
2023-2024
2022-2023
2021
2017-2018
2017
2014
2014
2013-2014
2012-2013
2006-2007
2006
2004-2005
2001-2002
2001

2023-2024

Essevee grijpt naast de promotie

Het seizoen 2023-2024 zal de geschiedenisboeken van Zulte Waregem ingaan als een jaar van strijd, vastberadenheid en onwankelbare trouw. Ondanks het feit dat de geambieerde promotie ontglipte, was het een tijd waarin duizenden fans hun onwrikbare geloof in de club behielden, zelfs in de moeilijkste momenten.

Belgaimage 91921445

2022-2023

Tijdelijke degradatie naar Challenger Pro League

In 2023 werd Essevee slachtoffer van de nieuwe competitiehervorming, waardoor er maar liefst drie degradanten zouden zijn dat seizoen. Essevee vocht tot de laatste speeldag en leek even te slagen in ‘Operatie Redding’, maar een afgekeurd doelpunt van Alieu Fadera en een tegendoelpunt in de 85e minuut resulteerden in degradatie na achttien seizoenen in de hoogste klasse.

20230423 SV Zulte Waregem Cercle Brugge 115

2021

Regenboogstadion wordt Elindus Arena

Door de komst van de West-Vlaamse energieleverancier Elindus werd het Regenboogstadion vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt tot Elindus Arena. Elindus was al jaren een vaste partner van Essevee en verhuisde in 2021 van Kortrijk naar de bureaus in de sfeertribune in de Meersstraat.

Elindus Arena

2017-2018

Groepsfase Europa League

Na het winnen van de Beker van België mag Essevee deelnemen aan de UEFA Europa League. Ze worden geloot in groep K en moeten het daarin opnemen tegen het Italiaanse SS Lazio, het Franse OGC Nice en het Nederlandse SBV Vitesse. Essevee eindigt met 7 punten op de derde plaats en is daardoor meteen uitgeschakeld. Wel winnen de Boeren onder andere met 3-2 van Lazio en met 2-0 van Vitesse.

Boeregem europa league

2017

Winnaar Beker van België (2e keer)

Bouwen aan de toekomst

SV Zulte Waregem bouwt verder. Letterlijk, want het Regenboogstadion krijgt twee nieuwe tribunes. Ook de ploeg krijgt een facelift en het seizoen 2016-2017 wordt opnieuw een boerenjaar: Essevee haalt voor het eerst de herfsttitel binnen en staat maanden op kop van de Jupiler Pro League.

Op 18 maart 2017 verhuizen duizenden en duizenden Essevee-supporters naar de Heizel voor de derde bekerfinale. Na een ware thriller met verlengingen en strafschoppen gaat KV Oostende voor de bijl en barst een volksfeest los in Zulte en Waregem.

Bekerwinnaar2017 900x0

2014

Finalist Beker van België

SV Zulte Waregem speelt opnieuw de finale van de Beker van België. Maar na de 1-0 nederlaag tegen Sporting Lokeren komt er voorlopig geen tweede beker richting Waregem.

Beker van belgie essevee lokeren 2

2014

Thorgan Hazard wint de Gouden Schoen bij SV Zulte Waregem

In januari 2014 mocht Thorgan Hazard de Gouden Schoen 2013 in ontvangst nemen. Met 372 punten was hij dan ook topfavoriet en haalde hij het van Maxime Lestienne en Silvio Proto. Hazard werd ook Belofte van het Jaar, Francky Dury werd Coach van het Jaar.

Thorgan Hazard gouden schoen

2013-2014

Groepsfase Europa League

Champions League

De tweede plaats in 2013 betekent meteen de eerste deelname aan de voorrondes van de UEFA Champions League, het hoogste podium in het moderne voetbal. Tegen PSV Eindhoven kan Essevee geen vuist maken. Het wordt uitgeschakeld en valt terug naar de Europa League. In de laatste voorronde wordt het ambitieuze APOEL Nicosia verslagen en Essevee behaalt uiteindelijk de derde plaats in de groepsfase met Rubin Kazan, Maribor en Wigan Athletic.

Champions League PSV 800x0

2012-2013

Vicekampioen JPL

De volgende seizoenen bouwt Essevee aan organisatie en ploeg en evolueert het van giant killer naar sympathieke challenger. In het seizoen 2012-2013 komen o.a. de jonkies Thorgan Hazard en Junior Malanda in het Regenboogstadion hun kunnen etaleren.

Op 19 mei 2013 strijden Essevee en RSC Anderlecht op de slotspeeldag in een rechtstreeks duel om de landstitel. Enkele minuten is rood-groen virtueel kampioen na een doelpunt van Jens Naessens. Een afgeweken vrije trap beslist echter anders over het lot van Essevee waardoor Davy De fauw en co vrede moeten nemen met de tweede plaats. Op de Waregemse Markt wordt het vicekampioenschap toch uitbundig gevierd.

Vicekampioen 614x0

2006-2007

UEFA Cup 1/16e finales

Ook in de Europese campagne volgend op het winnen van de Beker van België stunt SV Zulte Waregem: het zet in de voorronde van de UEFA Cup Lokomotiv Moskou opzij en stoot door naar de groepsfase. RCD Espanyol en Ajax Amsterdam blijken een maatje te groot. Maar in Wenen tegen Austria Wien en thuis (in het Jules Ottenstadion van KAA Gent) tegen Sparta Praag haalt Essevee twee overwinningen en plaatst zich voor de 1/16e finales. Daar verliest het tegen de Engelse topclub Newcastle United.

Essevee newcastle

2006

Winnaar Beker van België

Essevee verrast tijdens het eerste seizoen in eerste klasse vriend en vijand met een plaats in de top zes en de Beker van België. In het Koning Boudewijnstadion verslaat het Moeskroen met 2-1. Doelpunten van Stefan Leleu en Tim Matthys.

Bekerwinnaar2006 1020x0

2004-2005

Kampioen Tweede Klasse

Op 17 april 2005 veroverde Essevee de titel in tweede klasse. Na een ijzersterke terugronde met 32 op 36, verloor Essevee de laatste match van de competitie wel met 0-2 van Antwerp maar werd toch kampioen dankzij het verlies van Geel op bezoek bij Roeselare.

Kampioen Tweede Klasse 819x0

2001-2002

Kampioen Derde Klasse

Het eerste levensjaar van het nieuwe SV Zulte Waregem is al meteen memorabel. Op de laatste speeldag van de competitie in derde klasse ontvangt Essevee leider Hamme. Essevee staat voor aanvang van de wedstrijd twee punten achter op Hamme en moet winnen om kampioen te worden. Aan de rust staat de wedstrijd 1-1 gelijk, maar in de 87e minuut scoort doelpuntenmachine Frederik D'hollander de winning goal: 2-1. De club wordt al meteen kampioen na één seizoen.

Schermafbeelding 2024 04 08 om 13 52 22

2001

Oprichting SV Zulte Waregem

Zultse VV en KSV Waregem

In juli 2001 bundelen KSV Waregem en Zultse VV de krachten. SV Zulte Waregem behoudt het stamnummer 5381 van Zultse VV, de kleuren zijn rood en groen en het Regenboogstadion in Waregem is de thuisbasis.

Op de foto herkennen we Luc Dhaenens, Carl Ballière, Willy Naessens, Chris Dhaenens en Francky Dury.

Fusie2001 1000x0

Onze main partners

01 DL
02 WNG
03 Jupiler
04 Saxo
05 Ghistelinck
06 Betesco
07 Cras
08 Patrick
09 Stad Waregem
10 Elindus
11 Napoleon

Blijf op de hoogte van alles binnen Essevee