Essevee wint van RFC liège

28 jan 2024

Een stralende zondagmiddag brengt onze Boeren naar Rocourt voor de negentiende speeldag in de Challenger Pro League. Wat kan Zulte Waregem tegen RFC Liège? We nemen je mee naar Luik voor een uitgebreid verslag en kijken terug op de wedstrijd tegen RFC Liège.

We zijn iets meer dan twee minuten onderweg wanneer we een eerste kansje mogen noteren voor onze Boeren. Een afvallende bal komt in de voeten van Traoré. Hij kan zijn schot niet voldoende wapenen om de doelman in de problemen te brengen. Ook de thuisploeg kan na 8 minuten een eerste keer dreigen. Tanghe verdedigt uitstekend op een goede voorzet. Essevee komt meteen met een antwoord. Machado zet zich geweldig door op de achterlijn, zijn pass vindt net geen medespeler. Nog voor de eerste 10 minuten zijn afgewerkt is daar opnieuw de Braziliaan die bijna de score opent. Een minuut later bedient diezelfde Machado Vossen. Zijn volley gaat hoog over. Machado is alom tegenwoordig bij het begin van deze wedstrijd en kopt na 12 minuten dan ook knap de 0-1 binnen op voorzet van Brüls.

De thuisploeg knokt zich terug in de wedstrijd en zorgt na 20 minuten voetballen voor serieus gevaar. De Wolf gaat onder een stilstaande fase waardoor Lambot vrij kan inkoppen, maar op een haar na de gelijkmaker mist. Er valt veel te noteren in deze eerste periode en kort na de grote kans voor Luik is daar weer Essevee. Brüls bedient Vossen, zijn trap gaat millimeters naast. Het is dan wachten tot we het halfuur rond maken vooraleer Traoré wordt diep gestuurd door Nnadi. Hij haalt hard uit, maar doelman Debaty bokst de bal weg. Vlak voor rust is daar de reuzekans voor Vossen om de voorsprong te verdubbelen. Traoré bedient de aanvaller perfect, Debatty redt zijn kopbal.

Ons toetsenbord had heel wat werk in de eerste helft. Bij het begin van de tweede periode krijgt het klavier wat rust. Het is zelfs wachten tot minuut 70 vooraleer we opnieuw iets mogen noteren. Na prima druk stuurt Vossen de ingevallen Ndour de diepte in. De Senegalees blijft ijzig kalm en verdubbelt de voorsprong in het Stade De Rocourt. Essevee blijft op de counter loeren. Zowel Ndour en nieuwkomer Gavriel raken, na een scherpe tegenaanval, net niet voorbij de laatste Luikse verdediger. Helemaal op het einde heeft Ndour nog dé kans om de 0-3 op het bord te trappen, maar de bal gaat naast.