Essevee leidt zure nederlaag tegen KVO

03 nov 2023

Essevee - KV Oostende is het West-Vlaamse duel dat de vrijdagavond kleurt in de Challenger Pro League. Een verslag van de partij tegen de Kustboys lees je hier.

De studieronde laten we achter ons. In de eerste vier minuten kunnen zowel Gano als Traoré al een eerste keer dreigen. Toch is het Bostyn die de eerste keer zijn handschoenen moet vuil maken. Hij kent weinig problemen met een slappe Oostendse kopbal. Aan de overkant pakt Vossen twee minuten later de bal prima op de slof. Doelman Bossin redt met een uistekende reflex. De thuisploeg behoudt het balbezit, maar neemt even wat gas terug. Pas na 20 minuten voetballen noteren we een nieuwe kans voor de Boeren. Machado zet zich goed door op rechts en vindt Gano voor doel. Het schot van de aanvaller wordt gestopt door de Oostendse doelman. Essevee blijft de gevaarlijkste ploeg op het veld. Vossen probeert het twee keer vanop de rand van zestien, doelman Bossin blijft pal staan. Even later mag Gano het van dichtbij proberen. Hij krijgt niet genoeg kracht achter zijn kniestoot waardoor de bal makkelijk in de handen van de doelman verdwijnt. Tien minuten voor de rust is het dan toch eens KVO die kan dreigen. Eerst zweeft Bostyn een afstandspoging van Laes in hoekschop. De daaropvolgende corner wordt door D’Arpino knap tegen de touwen getrapt. Het staat, tegen de gang van het spel in, 0-1.

Het is even wachten in de tweede periode, maar na tien minuten krijgen we toch de eerste kans voor Essevee. Traoré kapt zich goed vrij maar besluit net naast. Op het uur zet Essevee alle krachten bij en trekt het fors ten aanval. Vormer kopt goed voor richting Gano. De international krijgt de bal niet genoeg onder controle om de gelijkmaker binnen te trappen. Seconden later volgt een razendsnelle counter van Essevee. Machado mikt zijn poging te hoog over. Het blijft dan lang windstil in de Elindus Arena, maar Demuynck luidt het slotoffensief in. Het jeugdproduct kopt een voorzet van Vormer tegen de paal. Een minuut later stopt doelman Bossin een kopbal van Gano op zijn lijn. Essevee probeert nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kan het verschil niet meer maken.

De troepen van Euvrard leiden een zure nederlaag in eigen huis.