Banner_eSports_Essevee.jpg

Esports Team Essevee

Proximus ePro League

Om mee te surfen op het snelgroeiende succes van videogames bouwen de Pro League, Proximus en alle eersteklassers nu een eSportscompetitie uit die volledig zal draaien rond FIFA 19, de meest populaire voetbalgame ter wereld.

Zestien gamers vertegenwoordigen elk hun ploeg en nemen het tegen elkaar op in een klassiek kampioenschap. De zes beste ploegen kwalificeren zich voor de eindfase: de play-offs. De speler die de eindzege behaalt, bezorgt zo zijn of haar ploeg de allereerste titel van landskampioen in de ePro League.

Van 18 tot 30 januari kan je het kampioenschap volgen op Zoom (Proximus), Twitch en Proximus Sports. Dat kan zowel via digitale televisie als online. De volledige wedstrijden en hoogtepunten zijn ook via video-on-demand beschikbaar. De play-offs worden in maart betwist tijdens een live event.

Volg de Proximus ePro League!

Speelschema

Het speelschema loopt vanaf speeldag 24 (Essevee-Cercle Brugge) gelijk met de echte wedstrijden in de Jupiler Pro League. Speeldagen 16 tot en met 23 worden ingehaald tegen eind januari.

Klassement

De wedstrijden in de Proximus ePro League beginnen telkens een halfuur voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Zo kon je de wedstrijd tussen TEAM eSSEVEE en Cercle Brugge volgen om 19.30 uur en trapten beide ploegen af om 20.00 uur in het Regenboogstadion. 

Hoe bekijken?

De wedstrijden worden zowel live als video video-on-demand uitgezonden:

  • Het ePro League-magazine kan je bekijken op Zoom (tv) en Twitch
  • De wedstrijden zijn beschikbaar via video-on-demand op de website van de ePro League, YouTube en Twitch
  • De beste momenten en meer info vind je op de Facebookpagina van de ePro League
Shirt_eSports.jpg

Onze eSporter - Nicolas Persoons

De selectie

Ruim 200 kandidaten schreven in voor de online kwalificatietornooien eind 2018. De vier beste spelers werden tijdens een selectiedag beoordeeld op resultaten, maar ook op tactische vaardigheden en strategie.

Een driekoppige jury met Sandy Walsh (Team Essevee), Manon de Bart (Dames Essevee) en Lode Ketelair (Skyline Communications) onderwierp de finalisten aan een grondige evaluatie. EsseveeTV was aanwezig op die selectiedag.

Nycom5 (of Nicolas Persoons) liet de medefinalisten en de FIFA-kampioen van Skyline Communications achter zich en bemachtigde het contract voor het seizoen 2018-2019 binnen Team E-SSEVEE.

Nycom5 - Nicolas Persoons | Facts

Naam: Nicolas Persoons (PSN: Nycom5)

Leeftijd: 20

Speler sinds: 2013 (14 jaar)

Rangschikking: 3e plaats (België) en 161ste plaats (wereldwijd)

Onze partner - Skyline Communications

Skyline Communications is de partner die eSports bij Team E-SSEVEE ondersteunt. De communicatie- en netwerkgigant uit Izegem gelooft sterk in eSports.

“In nog geen dertig jaar tijd zijn videogames uitgegroeid tot de wereldwijde vrijetijdsbesteding nummer één, nog voor film en muziek. Als afgetekende wereldmarktleider in netwerkbeheersoftware voor de media-industrie volgen we technologische innovaties op de voet, en daar hoort zeker en vast ook de game-industrie bij”, zegt Lode Ketelair, Marketing Manager van Skyline Communications.

“We zijn erg blij dat we als partner mogen optreden van SV Zulte Waregem binnen deze Proximus ePro League. Skyline heeft meer dan 300 hoogopgeleide ingenieurs aan boord die dagdagelijks complexe software ontwikkelen. Dan is de stap naar gamen als vrijetijdsbesteding niet zo groot. Zo zijn er een aantal collega’s die Breakout organiseren, een van de grootste LAN-party’s van het land. Met die kennis en ervaring kunnen we Essevee actief bijstaan in het zoeken en ondersteunen van hun speler.”

skyline.jpg
SkylineCommunications.png
Close