Banner_eSports_Essevee.jpg

Esports Team Essevee

Proximus ePro League

Het eerste seizoen van de ePro League was een groot succes! Moeskroen mocht zich na de finale tegen Anderlecht bekronen tot allereerste kampioen van de Belgische e-sports competitie. Ook dit jaar belooft het opnieuw een spannende strijd te worden in FIFA20, het meest populaire voetbalgame ter wereld.

Zestien gamers vertegenwoordigen elk hun ploeg en nemen het tegen elkaar op in een klassiek kampioenschap. De zes beste ploegen kwalificeren zich voor de eindfase: de play-offs. De speler die de eindzege behaalt, bezorgt zo zijn of haar ploeg de titel van landskampioen in de ePro League.

Op 28 december kan je de eerste wedstrijden van de terugronde (speeldag 16 t.e.m. 21) het kampioenschap volgen op Zoom (Proximus), Twitch en Proximus Sports. Dat kan zowel via digitale televisie als online. De volledige wedstrijden en hoogtepunten zijn ook via video-on-demand beschikbaar. Vanaf speeldag 22 wordt het schema van de reguliere competitie gevolgd. De play-offs worden in maart betwist tijdens een live event.

Volg de Proximus ePro League!

Speelschema

Het speelschema loopt vanaf speeldag 22 (Essevee-KRC Genk) gelijk met de echte wedstrijden in de Jupiler Pro League. Speeldagen 16 tot en met 21 worden ingehaald tegen midden januari.

Klassement

De wedstrijden in de Proximus ePro League beginnen vanaf speeldag 22 telkens een halfuur voor de echte wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Hoe bekijken?

De wedstrijden worden zowel live als video video-on-demand uitgezonden:

  • Het ePro League-magazine kan je bekijken op Zoom (tv) en Twitch
  • De wedstrijden zijn beschikbaar via video-on-demand op de website van de ePro League, YouTube en Twitch
  • De beste momenten en meer info vind je op de Facebookpagina van de ePro League

Volg alles op de voet!

Je kan ook alle avonturen van ons team volgen via Instagram. Zoek even naar 'essevee_esports' en abonneer je op het account. Zo mis je geen enkel moment en ontdek je heel wat leuke extra's!

 

Shirt_eSports.jpg
55695158-e8f4-4ef7-b954-40256c0bdd12.jpg

Ons Esports team - De selectie

Nicolas Persoons

Nicolas Persoons (21 jaar) kent u al ondertussen. Na een online kwalificatietornooi en enkele proeven bij Skyline Communications werd hij door een vierkoppige jury verkozen tot de allereerste esporter van #TeamEssevee! Hoe Nicolas (of Nycom5) dit alles beleefde kan je zien in een reportage van EsseveeTV!

Nicolas eindigde in zijn eerste seizoen als esporter van Essevee op een knappe 4de plaats in de reguliere competitie! Ook dit jaar hoopt hij om de play-offs te halen!

Geoffrey Meghoe

Nieuw binnen het team is Geoffrey Meghoe. (28 jaar) Black Revenge, zoals hij heet in de gamewereld, heeft nog maar 3 jaar ervaring maar behoort nu al tot de top van België en omstreken. Opnieuw werden er enkele kwalificatietornooien georganiseerd. Geoffrey plaatste zich bij de beste vier en zag een overstap van Club Brugge naar #TeamEssevee zitten. Sindsdien vormen Nicolas en Geoffrey dé tandem van het Essevee Esports team! 

Ze hopen om uiteindelijk samen in het finale event te staan. Geoffrey moet zich daarom als niet-pro speler van #TeamEssevee zien te plaatsen door bij de eerste 6 te eindigen in de reguliere competitie.

Hoe Geoffrey op dit moment bezig is en wat zijn plaats is in de competitie ontdek je via Instagram of kan je hier terugvinden.

Onze partner - Skyline Communications

Skyline Communications is de partner die eSports bij Team E-SSEVEE ondersteunt. De communicatie- en netwerkgigant uit Izegem gelooft sterk in eSports.

“In nog geen dertig jaar tijd zijn videogames uitgegroeid tot de wereldwijde vrijetijdsbesteding nummer één, nog voor film en muziek. Als afgetekende wereldmarktleider in netwerkbeheersoftware voor de media-industrie volgen we technologische innovaties op de voet, en daar hoort zeker en vast ook de game-industrie bij”, zegt Lode Ketelair, Marketing Manager van Skyline Communications.

“We zijn erg blij dat we als partner mogen optreden van SV Zulte Waregem binnen deze Proximus ePro League. Skyline heeft meer dan 300 hoogopgeleide ingenieurs aan boord die dagdagelijks complexe software ontwikkelen. Dan is de stap naar gamen als vrijetijdsbesteding niet zo groot. Zo zijn er een aantal collega’s die Breakout organiseren, een van de grootste LAN-party’s van het land. Met die kennis en ervaring kunnen we Essevee actief bijstaan in het zoeken en ondersteunen van hun speler.”

skyline.jpg
SkylineCommunications.png
Close