Dames Essevee

Dames Essevee

Dameswerking

Met meer dan 100 actieve leden is de damesafdeling een belangrijke peiler binnen de Essevee Academie. Met het Gemeentelijk Sportstadion in Zulte als thuisbasis draait Dames Essevee mee op het hoogste niveau in België.

Dankzij de volledige integratie versterken alle departementen elkaar binnen de Essevee Academie: jongens, meisjes en dames. De doelstelling is over de hele lijn dezelfde: eigen jeugdproducten, jongens en meisjes met het DNA van Essevee, laten doorstromen naar de eerste ploeg.

Dames1.jpg
Dames2.jpg

Onze teams

Essevee treedt in het seizoen 2018-2019 aan met deze damesploegen:

  • Dames A - 1e nationale
  • Dames B - 2e nationale
  • Dames U15 (voor speelsters tot en met 17 jaar)
  • Dames U13 Green
  • Dames U13 Red
  • Dames U11

Geschiedenis

In 2010 ziet de dameswerking van Essevee het levenslicht. Dames SV Zulte Waregem vormt dan de waardige opvolger van Dames Zultse VV. Door zich te binden aan Essevee konden de dames, die toen al in Zulte hun thuishaven hadden, meespelen in de Women's Elite League.

Damesvoetbal Davo Waregem vervoegt in 2012 de rangen waardoor de dames van Essevee een exponentiële groei kennen. Als in datzelfde jaar de eerste editie van de Women'S BeNe League wordt georganiseerd, is SV Zulte Waregem een van de trotse deelnemers.

Na een seizoen in de Belgisch-Nederlandse competitie zet Essevee een stap terug naar het nationale Belgische damesvoetbal. Sindsdien draaien de dames mee in de eerste klasse van de dames.

Organigram

De dameswerking wordt, binnen het ruimere kader van de Essevee Academie, aangestuurd door een werking van voltijdse medewerkers en vrijwilligers.

Dagelijkse werking

Eddy Cordier, Marie-Christine De Bleeckere, Ward Vandenheede, Annick Bert, Steven Beulque, Christian Delcoigne, Luc Declercq

Sportieve cel

Luc Declercq, Leendert Van Hulle, Eddy Cordier, Joric Vandendriessche

Commerciële cel

Patrick Van Hauwaert, Peter Broothaers, ...

Evenementencel

Marie-Christine De Bleeckere, Christian Delcoigne, Peter Broothaers, Franky Depraetere, Valerie Callewaert

Financiële cel

Steven Beulque

Zij worden bijgestaan door een team van vrijwilligers, van trainers en afgevaardigden tot administratief medewerkers en dokters.

Teamfoto's

20180808 Dames A 2018-2019.jpg

Dames A

Bovenste rij (v.l.n.r.): Dirk Gekiere (T1), Angelo Gaytant (T2), Liselore  Carlier, Anne-Lore Scherrens, Amber Bert, Lea Vandevelde, Silke Van De Kerkhove, Machteld Vandenbroucke, Luc Declercq (sportief coördinator).

Onderste rij (v.l.n.r.): Jolien Douterloigne, Lisa Bruneel, Julie Devos, Charlien Ver Eecke, Manon De Bart, Lisa Capiau, Victoria Bottecchia, Kay Cuvelier, Noa Delhaye, Lisa Lefere, Frieke Temmerman, Elke Geeraert.

Ontbreekt: Manon Lamotte.

Close