Dames Essevee

Dames Essevee

Essevee Women

Dameswerking

Dameswerking

Met meer dan 100 actieve leden is de damesafdeling een belangrijke peiler binnen de Essevee Academie. Met The Farm in Zulte als thuisbasis draait Dames Essevee mee op het hoogste niveau in België.

Dankzij de volledige integratie versterken alle departementen elkaar binnen de Essevee Academie: jongens, meisjes en dames.

De doelstelling is over de hele lijn dezelfde: eigen jeugdproducten, jongens en meisjes met het DNA van Essevee, laten doorstromen naar de eerste ploeg.

635b12b5-1817-43f9-9ff8-09e93e3caf2b_rw_1200
EsseveeWomenxKVM-59

Onze teams

Essevee treedt in het seizoen 2023-2024 aan met deze damesploegen:

  • Essevee Women - Super League
  • Essevee Women II - 1e nationale
  • Women U17
  • Dames U13 - provinciale jongenscompetitie
  • Dames U12 - provinciale jongenscompetitie

Op deze manier probeert Essevee meisjes kwalitatief op te leiden richting het hoogst mogelijke niveau in het Belgische vrouwenvoetbal.

Daarnaast maken verschillende meisjes deel uit van het Essevee Scholenproject waarbij ze opgeleid worden als voetballer en student.

Ben jij ook op zoek naar een uitdaging in het damesvoetbal? Neem dan contact op via academie@essevee.be

Lotto Super League

Onze Essevee Women ploeg speelt op het hoogste niveau in de Scooore Super League. De thuiswedstrijden werken ze af op The Farm (Kastanjelaan 75, 9870 Zulte). Alle abonnees van Essevee genieten van een mooie korting bij de aankoop van een abonnement voor The Farm. 

Kalender 23-24

Geschiedenis

In 2010 ziet de dameswerking van Essevee het levenslicht. Dames SV Zulte Waregem vormt dan de waardige opvolger van Dames Zultse VV. Door zich te binden aan Essevee konden de dames, die toen al in Zulte hun thuishaven hadden, meespelen in de Women's Elite League.

Damesvoetbal Davo Waregem vervoegt in 2012 de rangen waardoor de dames van Essevee een exponentiële groei kennen. Als in datzelfde jaar de eerste editie van de Women's BeNe League wordt georganiseerd, is SV Zulte Waregem een van de trotse deelnemers.

Na een seizoen in de Belgisch-Nederlandse competitie zet Essevee een stap terug naar het nationale Belgische damesvoetbal. Sindsdien draaien de dames mee in de Belgische Eerste Klasse van het damesvoetbal, nu de Scooore Super League.

In 2018 zet Essevee een volgende stap. Door de volledige integratie van de dameswerking in de Essevee Academie ontstaat een kruisbestuiving tussen het jongens- en meisjesvoetbal. TOPE sterker, TOPE winnaars opleiden!

 

 

Organigram

De dameswerking wordt, binnen het ruimere kader van de Essevee Academie, aangestuurd door een werking van voltijdse medewerkers en vrijwilligers.

Dagelijkse werking

Eddy Cordier, Annick Bert, Steven Beulque, Luc Declercq, Annelore Scherrens, Tom Valcke

Sportieve cel

Luc Declercq (sportief coördinator dames)
Jonathan Langen (jeugdcoördinator dames)
Joric Vandendriessche
Eddy Cordier

Commerciële cel

Marie Werbrouck, Robbe Lemmens

Financiële cel

Steven Beulque

Zij worden bijgestaan door een team van vrijwilligers, van trainers en afgevaardigden tot administratief medewerkers en dokters.

Close