Bert Dhont is nieuwe hoofdcoach Essevee Women

07 mrt 2024

Bert Dhont is nieuwe hoofdcoach Essevee Women

Hoewel het huidige voetbalseizoen nog zijn finale fase ingaat, is Essevee Women al volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Binnen enkele maanden zal Bert Dhont onze Essevee Women leiden als gloednieuwe hoofdcoach. Hij tekent een contract tot 2027.

Bert Dhont (50) doet bij menig voetballiefhebber misschien een belletje rinkelen. Van 1997 tot 2007 was hij 10 jaar actief op het hoogste niveau en verdedigde hij onder andere de kleuren van SK Beveren, Germinal Beerschot en KV Mechelen. In 2009 zette Dhont een punt achter zijn actieve voetbalcarrière en werd hij 8 jaar later voor het eerst hoofdcoach.

De trainersloopbaan van de 50-jarige Kruisemnaar begint bij SK Ronse en krijgt in 2020 een vervolg bij tweede amateur ploeg Sparta Petegem waar hij kampioen speelde. Na een seizoen zonder actieve coaching bij een ploeg kiest Bert Dhont nu voor een avontuur aan de Gaverbeek en coacht hij vanaf het seizoen 2024-2025 onze Essevee Women.

“Ik kijk er enorm naar uit om deze uitdaging aan te gaan”, klinkt een erg enthousiaste Bert Dhont. “Het is voor mij een eerste kennismaking met het vrouwenvoetbal, maar het professionalisme en de structuur die hier zijn neergezet, trekken me enorm aan! Samen met de staf en de andere medewerkers heeft coach Kenny Engels hier de voorbije jaren prima werk geleverd. Het is aan mij om dit werk verder te zetten en onze Essevee Women naar een nog hoger niveau te stuwen!”

“Met de komst van Bert zijn we ervan overtuigd dat we de juiste man op de juiste plaats hebben”, vertelt sportief coördinator Luc Declercq. “Met zijn jarenlange voetbalervaring, trainersexpertise en een Pro License diploma is hij gewapend om ons team en de volledige werking te ondersteunen in onze ambitieuze doelstellingen.”

DSC03639