3 jaar geleden gepost

YES-project draait opnieuw op volle toeren

Nu het schooljaar opnieuw is gestart, luidde ook het startschot van het YES-project. Het Young Essevee Schoolproject, dat een samenwerking is tussen SO Groenhove en Essevee, begint zo aan zijn 9de schooljaargang.

Het scholeproject dat in 2012 het levenslicht zag, begon met 12 leerlingen en groeide de voorbije jaren uit tot een krachtig verhaal met volle focus op studies én voetbal. Acht jaar later volgt een recordaantal van 80 elite spelers van de U13 tem de B-kern het Young Essevee Schoolproject.

“We zijn fier dat steeds meer ouders en spelers kiezen voor dit unieke traject. Het spreekt voor zich dat we hen dankbaar zijn voor het vertrouwen." vertelt sportief coördinator Joric Vandendriessche. "Al dien je dit vertrouwen ook af te dwingen, door een intense samenwerking met de school en het internaat, alsook door uitstekende kwaliteit te leveren op de trainingen."

Jongeren van het YES-project trainen 3x per dag, in kleine groepjes, onder begeleiding van uitstekende jeugdopleiders. Dit steeds met volle aandacht voor de individuele ontwikkeling van de kinderen. Het schema wordt aangevuld met de collectieve avondtrainingen om hen optimaal als mens, speler en student te kunnen opleiden. 

"Onze Akern spelers Ewoud Pletinckx, Jannes Van Hecke en Mathieu De Smet doorliepen succesvol het YES project. Zij zijn dan ook dé beste rolmodellen en inspireren onze nieuwe opkomende generaties." vertelt coördinator van het YES-project Thomas Schepens. "Het geloof en de betrokkenheid bij iedereen die mee helpt schrijven aan deze fantastische verhalen, zowel bij Essevee, als SO Groenhove, als op internaat, is zeer groot. Het maakt dit verhaal zo mooi en uniek, temeer als je weet dat er nieuwe beloftevolle jongens zitten aan te komen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close