4 jaar geleden gepost

Word jij de nieuwe ster van de Essevee Old Stars?

De Essevee Old Stars zijn begonnen aan hun tweede seizoen. Sinds oktober 2018 spelen zij wandelvoetbal, een voetbalvariant voor 55-plussers. Ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke is de peter van het project. Gebeten door de voetbalmicrobe en zin om actief te voetballen? Sluit je dan aan bij onze Old Stars!

Essevee Old Stars

Ook dit seizoen wordt er opnieuw wandelvoetbal gespeeld aan de Gaverbeek onder begeleiding van ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke en Geert Van Assche.

Voor 50 euro word jij een Essevee Old Star! Inbegrepen in deze prijs:

  • Trainingskledij: polo, trainingsjas en -broek
  • Verzekering
  • Trainingen onder begeleiding van Johny Ver Eecke en Geert Van Assche (telkens ca. 1u15min)

Tornooien (onder voorbehoud)

Met twee tornooizeges op rij (KRC Genk en KV Kortrijk) maakten de Essevee Old Stars indruk in hun eerste seizoen.

De eerste training van het nieuwe seizoen is reeds achter de rug. Dit kalenderjaar staan er nog vier tornooien (onder voorbehoud) op het programma:

Tornooi Massemen (25/09/2019)
Tornooi Vissenaken (17/10/2019)
Tornooi OH Leuven (05/11/2019)
Tornooi KM Torhout (21/12/2019)

Na de jaarwisseling gaan onze Old Stars op zoek naar internationaal succes op het Spaanse eiland Mallorca van 14/05 tot en met 18/05. Meer info volgt later.

Wat is wandelvoetbal?

De Essevee Old Stars krijgen dankzij het wandelvoetbal de kans om hun favoriete sport te blijven beoefenen. Maar wat is nu juist het verschil tussen ‘gewoon’ voetbal en wandelvoetbal? “Het speelveld is veel kleiner en er zijn enkele wijzigingen in de reglementen. Zo mag je niet lopen met en zonder bal en zijn slidings uit den boze”, legt community manager Sander Deschuymere uit.

“De snelheid ligt natuurlijk heel wat lager, waardoor de sport toegankelijk is voor zowel ex-voetballers als niet-voetballers. Door de laagdrempeligheid vindt iedere 55-plusser een sportieve uitdaging in het wandelvoetbal.”

Maatschappelijke meerwaarde

TOPE gaan we de strijd aan tegen de vereenzaming van senioren in de maatschappij. Met initiatieven als het wandelvoetbal draagt de communitywerking van Essevee haar steentje: “Het wandelvoetbal vormt de ideale gelegenheid om sociaal actief te zijn en te blijven.

Bovendien blijven de Old Stars niet alleen fysiek gezond maar het wandelvoetbal stimuleert ook de geest. Je blijft actief bezig, neemt beslissingen op het veld en zo houdt de sport je mentaal scherp”, besluit Sander Deschuymere.

Word Essevee Old Star!

Interesse om een Essevee Old Star te worden? Neem contact op via community@essevee.be en geef ons je naam, contactgegevens en leeftijd door. Bij je inschrijving ontvangen we ook graag een medisch attest.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close