3 jaar geleden gepost

Women SL komen met 1 punt terug uit Aalst

DOELPUNTEN

57' Sheryl Merchiers 0-1

63' Daisy Baudewijns 1-1

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Op speeldag 7 in de Scooore Super League gingen onze dames op bezoek bij Aalst dat nog geen driepunter kon tellen dit seizoen.

Het was een afwachtend begin van beide ploegen. Op het kwartier bereikte Esther Buabadi de vrijstaande Liesa Capiau. Haar gevaarlijke voorzet werd in hoekschop gewerkt. Het was het sein voor meer druk van Zulte Waregem. Er volgden 3 corners voor Essevee en een terugspeelbal bij Aalst die net voor de lijn kon weggewerkt worden. De kansen zorgden telkens net niet voor de openingstreffer.

Halverwege de eerste helft zette Summer Rogiers zich achter een vrije trap, haar bal zoefde net naast. Amper 1 minuut later had Aalst ook hun 1ste kans beet. Het was Daisy Baudewijns die richting kruising mikte. Er was een prima parade nodig van Ianthe Meersschaert. Er volgde aan beide kanten nog 1 kleine kans, maar beide keepers kenden geen moeite. Rustten bij een brilscore dus.

Essevee kwam gretig uit de kleedkamer en na 10 minuten werd Geena-Lisa Buyle diep gestuurd. Ze kon alleen op de goalie afgaan, maar werd foutief gestopt door Chloë Van Mingeroet die direct mocht gaan douchen. De daaropvolgende vrije trap van Summer Rogiers werd uit de kruising geduwd door de Aalsterse goalie en in de herneming besloot Amber De Priester voor een vrijstaand doel hoog over.

Bij de volgende actie van Zulte Waregem kon Esther Buabadi doorgaan en ook zij werd foutief afgestopt. Deze actie was net in de 16 en zo ging de bal op de stip. De penalty werd verzilverd door Sheryl Merchiers. 0 – 1. Met nog een half uur te spelen, was de eerste kans van Aalst in de 2de helft wel direct raak. Een flankvoorzet werd door Daisy Baudewijns binnengekopt. Na de gelijkmaker resulteerde de eerste actie van invaller Anne-Lore Scherrens bijna tot een nieuwe voorsprong maar haar schot belandde op de paal. In de blessuretijd was er nog een hoekschop voor Essevee. Romy Camps kon koppen maar haar kopbal werd van de lijn weggewerkt. Het bleef 1-1 in een wedstrijd waarin Essevee meer had gehoopt. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close