4 jaar geleden gepost

Wisselend succes voor onze internationals

Tijd om de batterijen op te laden na een hevige start van het nieuwe voetbalseizoen. Essevee gaat de interlandbreak in met een knappe tien op achttien. Een overzicht:

Saido Berahino (Burundi)

De topschutter van Essevee trekt naar Afrika voor een tweeluik tegen Tanzania in het kader van de kwalificaties voor het WK 2022.

Burundi - Tanzania 1:1
Het Jupiler Pro League spitsen-onderonsje tussen Saido Berahino (Essevee) en Aly Samatta (KRC Genk) tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Burundi vs. Tanzania eindigde op een 1-1 gelijkspel. Burundi-aanvoerder Berahino speelde 90' maar kwam niet tot scoren. 

Tanzania - Burundi 1:1 (3-0 na strafschoppen)
Het duel in Dar-Es-Salaam eindigde net zoals de heenwedstrijd op 1-1. De Tanzanianen toonden zich in de strafschoppenreeks het meest koelbloedig (3-0) en stoten door naar de volgende kwalificatieronde.

Cyle Larin (Canada)

Ook voor Larin staat een dubbele confrontatie op het programma in de CONCACAF Nations League met Cuba als tegenstander.

Canada - Cuba 6:0
De Canadezen wonnen hun openingswedstrijd in de CONCACAF Nations League overtuigend met 6-0. Larin viel in na 64’ bij een 4-0 tussenstand.
​​​​​​​
Cuba - Canada 0:1

Zes op zes en de eerste plaats voor Canada in groep A van de CONCACAF Nations League. Larin was deze keer wel titularis en werd na 61 minuten vervangen.

Ewoud Pletinckx (België U21)

De ijzersterke prestaties van het jeugdproduct van Essevee worden beloond met een eerste selectie bij België U21. De Jonge Duivels spelen twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Bosnië-Herzegovina.

Wales U21 - België U21 1:0
Valse start voor de Jonge Duivels... België U21 slaagde er niet in de vroege voorsprong van de Welshmen ongedaan te maken. Ewoud Pletinckx bleef 90’ op de bank.

België U21 - Bosnië-Herzegovina U21 0:0
Scoreloos en teleurstellend gelijkspel in Leuven. De Jonge Duivels weten wat hen te doen staat. Ewoud Pletinckx kwam niet in actie.

Gideon Mensah (Ghana U23)

Onze meest recente aanwinst neemt het tweemaal op tegen Algerije met als inzet kwalificatie voor de Africa Cup of Nations U23 en de Olympische Spelen in Tokio 2020.

Ghana U23 - Algerije U23 1:1
Gideon Mensah blijft met Ghana U23 steken op een gelijkspel tegen Algerije U23. 90’ op de wedstrijdteller voor Mensah tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations U23.

Algerije U23 - Ghana U23 0:1
Kwalificatie voor de Africa Cup of Nations én de Olympische Spelen in Tokio 2020 voor Ghana U23 en Gideon Mensah.

Eike Bansen (Duitsland U21)

Een vriendschappelijk duel (vs. Griekenland) én een EK-kwalificatiewedstrijd (vs. Wales) voor onze Duitse doelman.

Duitsland U21 - Griekenland U21 2:0
Eike Bansen en Nikos Kainourgios kwamen niet in actie tijdens het vriendschappelijk duel tussen Duitsland en Griekenland.

Wales U21 - Duitsland U21 1:5
De Duitsers haalden meteen zwaar uit tijdens hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Bij een 0-4 ruststand was de wedstrijd al gespeeld. Eike Bansen kwam niet in actie.

Nikos Kainourgios (Griekenland U21)

Ook Nikos Kainourgios heeft z'n eerste selectie beet bij de Griekse U21. Hij ontmoet op 5 september Eike Bansen tijdens een oefenduel tegen Duitsland. Nadien staat er nog een EK-kwalificatiewedstrijd op het programma tegen Litouwen.

Duitsland U21 - Griekenland U21 2:0
Eike Bansen en Nikos Kainourgios kwamen niet in actie tijdens het vriendschappelijk duel tussen Duitsland en Griekenland.
​​
Griekenland U21 - Litouwen U21 1:0

De Grieken wonnen hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd met het kleinste verschil van Litouwen. Voor Nikos Kainourgios blijft het nog even wachten op z'n officiële debuut.

Mikael Soisalo (Finland U21)

Twee EK-kwalificatiewedstrijden voor Mikael Soisalo met Finland U21.

Oekraïne U21 - Finland U21 0:2
Prima start voor de Finnen die met 0-2 gingen winnen in Oekraïne. Soisalo stond 86’ tussen de lijnen.

Finland U21 - Noord Ierland U21 1:1
Voor Soisalo was opnieuw een basisplaats weggelegd. Onze winger werd net voor affuiten naar de kant gehaald. Finland is met vier op zes leider in groep 8.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close