4 jaar geleden gepost

West-Vlaams oefenduel eindigt onbeslist: 1-1 tegen KV Oostende

DOELPUNTEN

45' Henrik Bjørdal 1-0

55' Sindrit Guri 1-1

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Zulte Waregem en KV Oostende werken dinsdagavond een interessante oefenpartij af met de start van de competitie in zicht. Essevee zag zijn prima eerste helft beloond met een doelpunt van Bjørdal. Guri tekende voor de gelijkmaker in de tweede helf

TEAM

Essevee

Bossut

Walsh

De fauw

Humphreys (52' Timotheou)

Kainourgios (72' Pletinckx)

Seck (52' Marcq)

Govea (65' Van Hecke)

Zarandia (65' Nissilä)

Berahino (65' Soisalo)

Bjørdal (72' Heylen)

Oberlin (41' De Smet)

KV Oostende

KV Oostende

Dutoit (60' Schelfhout)

Capon (60' Bataille)

Faes (60' Milovic)

Sané (60' Lombaerts)

Skulason (60' Ndenbe)

Palaversa (60' Neto)

Vandendriessche (60' Marquet)

Hjulsager (60' Banda)

Canesin (60' Boonen)

Guri (60' Rajsel)

Sakala (60' Vargas)

Het stadion van Sparta Petegem liep aardig vol voor het duel tegen reeksgenoot KV Oostende. Saido Berahino, momenteel op proef bij Essevee, kreeg meteen een basisplaats in het elftal van Francky Dury.

Zulte Waregem domineerde, controleerde en eiste de bal op maar de bezoekers toonden zich het eerst gevaarlijk via Hjulsager en Guri. Aan de overkant miste een schot van Berahino de juiste richting. De Kustboys lieten het initiatief aan Essevee en speculeerden op de tegenaanval via de snelle Sakala maar die zijn vizier stond nog niet scherp.

Iets na het halfuur wees de ref naar de stip na een fout op Zarandia. Geen derde opeenvolgende doelpunt voor Oberlin want Dutoit koos de goeie hoek. Vijf minuten later moest de Zwitserse spits de strijd staken nadat hij een tackle van Faes incasseerde. Net voor het rustsignaal opende Bjørdal de score via een afgeweken schot.

Na de koffie zakte het tempo. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar Sané en Palaversa faalden in de afwerking. Enkele minuten later stonden de bordjes toch in evenwicht nadat de bal met een gelukje voor de voeten van Guri kwam te liggen. De aanvaller bleef koel en gaf Bossut het nakijken, 1-1. Op het uur elf nieuwe namen bij Oostende. Beide ploegen kwamen nog een aantal keer dicht bij het winnende doelpunt maar zonder succes.

Coach Francky Dury looft het harde werk van zijn team tijdens deze voorbereiding: "Er wordt enorm hard gewerkt op training en globaal zien ben ik tevreden. Ik heb goeie en minder goeie zaken gezien. We hebben jonge jongens aangetrokken met enorm veel potentieel en dat vergt de nodige tijd.”

Zaterdag oefent Team Essevee een laatste keer voor de competitie van start gaat. Tegenstander is de verliezend bekerfinalist Willem II uit Nederland. Aftrap om 15u in het Regenboogstadion.

Ticketinfo Essevee vs. Willem II

DEEL DIT ARTIKEL:

Close