11 maanden geleden gepost

Weerbaar Essevee pakt punt op Sclessin

Op speeldag 30 in de Jupiler Pro League trok Essevee naar het verre Luik voor het duel met Standard. Na 45 minuten voetballen stond het 2-0 is het voordeel van de thuisploeg. Essevee herpakte zich in de tweede helft en kon alsnog een punt in de wacht slepen. Het duel eindigde op 2-2. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier. 

In een rustig wedstrijdbegin met weinig kansen is het vooral Standard dat het balbezit opeist. Dit resulteert niet meteen in doelgevaar. In minuut 8 is er dan toch de eerste halve kans voor de Rouches. Balikwisha krijgt voor het eerst wat ruimte op de rechterflank en krult de bal voor doel. De kopbal van Zinckernagel verdwijnt meters naast het doel van Bostyn. 

Enkele minuten later is Standard er opnieuw. Na balverlies van Fila kan Zinckernagel oprukken op links. Hij brengt de bal scherp voor doel, maar Balikwisha komt net te laat om de bal aan de tweede paal binnen te glijden. Essevee is gewaarschuwd. 

Na een kwartier voetballen staat het dan toch 1-0 voor de thuisploeg. Fossey dribbelt zich in de zestien eenvoudig voorbij Miroshi en trapt de bal vervolgens overhoeks voorbij Bostyn. Essevee is op achtervolgen aangewezen. 

Essevee heeft de boodschap begrepen en een vijftal minuten later komen onze Boeren voor het eerst opzetten. Nadat Sissako de bal onderschept op het middenveld kan Gano zich op gang trekken. Hij stuurt Fadera de diepte in die op zijn beurt Ndour vindt voor doel. Hij aarzelt niet en trapt de bal kurkdroog tegen de netten. Jammer genoeg voor Essevee gaat de vlag de hoogte in en gaat het feestje niet door. Het blijft 1-0.

Standard lijkt niet onder de indruk en neemt opnieuw het heft in handen. Verder dan enkele afstandsschoten komen de Rouches echter niet. Essevee slaagt er voorlopig niet in om een vuist te maken en daar profiteert de thuisploeg optimaal van. Vijf minuten voor rust verdubbelt Dussenne de voorsprong. Hij kan de hoekschop van Donnum ongehinderd binnenkoppen. Bostyn is voor een tweede keer geklopt. Het staat 2-0 en dat is ook meteen de ruststand.

Essevee beseft dat het vol aan de bak moet. Na nog geen minuut spelen in de tweede helft zet Vossen zich goed door op links. Hij vindt Ndour die de bal net naast het doel van Bodart schuift. Na de veelbelovende start van onze Boeren valt de wedstrijd stil. Standard controleert de wedstrijd en Essevee slaagt er voorlopig niet in om een vuist te maken. 

Na 66 minuten voetballen toch nog eens een kans voor Essevee. Rommens onderschept de bal en speelt Vossen op het juiste moment aan. Hij legt de bal achteruit naar Brüls die niet aarzelt en in één tijd uithaalt op doel. Zijn poging gaat nipt naast.  

Een kwartier voor tijd is daar dan toch de aansluitingstreffer. De hoekschop van Brüls belandt in de voeten van Fadera. Hij lijkt de bal opnieuw voor doel te willen brengen, maar ziet zijn poging over Bodart in doel belanden. Het staat 2-1

Essevee ruikt bloed en blijft voor gevaar zorgen. Na een hoekschop kan Gano richting doel koppen. Bodart neemt geen risico en duwt de bal over de lat. Vijf minuten voor tijd is het dan toch raak voor Essevee. Ndour ontsnapt uit de buitenspelval en wordt alleen voor doel gezet. Hij aarzelt niet en knalt de gelijkmaker tegen de netten. Het staat 2-2!

Standard blijft niet bij de pakken zitten en gaat op zoek naar de winnende treffer. Perica komt er nog heel dicht bij met een kopbal. Bostyn is alert en zweeft de bal met een mooie parade uit z’n doel. Ook Essevee krijgt in de slotfase nog de kans op de overwinning. Gano wordt vrijgelaten in de zestien, maar kopt de bal recht op Bodart die eenvoudig kan klemmen. Het duel eindigt op een 2-2 gelijkspel. Onze Boeren pakken een belangrijk punt in de strijd om het behoud.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close