2 jaar geleden gepost

Week van de vrijwilliger: teammanager Diego Debruyne

Op de laatste dag voor het weekend richten we onze spotlight op vrijwilliger Diego Debruyne. Je vindt Diego bijna elke dag terug op de oefenvelden van Essevee en is een onmisbare schakel in de Essevee Academie.

Hoe is het voor jou allemaal begonnen?

“Het begon voor mij allemaal vijf of zes jaar geleden. Ik fietste vaak voorbij de oefenvelden terwijl de jeugd aan het trainen was. Af en toe stopte ik eens om een kijkje te nemen. Wanneer de bal erover vloog, ging ik iedere keer die ballen halen voor de spelertjes. Dit werd bijna een vast ritueel en de coördinator sprak me na enkele keren aan.  Hij stelde me voor om teammanager te worden. Ik nam voor één seizoen de rol als teammanager van de U10 op mij. Het jaar erna viel er iemand weg bij de U9 en zo ben ik al vijf jaar teammanager van de u9.”

Wat zijn jou taken als teammanager?

“In het weekend verzorg ik onder andere de wedstrijdbladen en hang ik de kleren voor hen op. Eigenlijk exact hetzelfde als wat er bij de eerste ploeg gebeurt.”

“Daarnaast zorg ik dat de spelers naast het voetbal niks tekort komen op vlak van drank en voeding. Ik zorg ervoor dat de trainer zich met zo weinig mogelijk dingen moet bezighouden die geen nabije betrekking hebben op het voetbal.”

Hoe ziet een week van een U9 ploeg eruit?

“De spelers trainen drie keer in de week zonder de wedstrijd inbegrepen. Op dinsdag is het een gewone training en op woensdag hebben ze bewegingsschool, een speelse manier om het balgevoel te versterken. Techniektraining krijgen ze op vrijdag en in het weekend volgt dan de wedstrijd. Bij uitwedstrijden maken wij vaak verre verplaatsingen. Dit maakt het allemaal een heus avontuur, elk weekend opnieuw.”

(lees verder onder de foto)

Heb je nog andere verantwoordelijkheden naast je rol als teammanager?

“Ik zorg ervoor dat alle ballen steeds goed opgepompt zijn. Zowel voor alle jeugdploegen als van het G-voetbal en Younited Team Essevee. Ik doe dat met veel passie en krijg hiervoor heel wat appreciatie. Daarnaast zorg ik ervoor dat telkens wanneer het schoolproject van start gaat ook zij altijd met opgepompte ballen aan de slag kunnen.”

Waar haal je de meeste appreciatie uit?

“De jongens en meisjes van de Essevee Academie spreken mij steeds op een beleefde manier aan. Voor mij is dat al genoeg. Het zijn de kleine dingen die het hem doen, al is het maar een merci of bedankt. Het zijn nog jonge gasten maar er zijn zelden opstootjes.”

Wat is jouw mooiste moment als vrijwilliger bij #TeamEssevee?

“Voor mij is het afgelopen seizoen mijn mooiste moment. Ik had een goede band met de spelertjes en dat maakt het aangenaam weren. We beleefden veel mooie momenten en de goeie band met hen maakte die momenten des te mooier.”

“Ik doe het erg graag en dat is voor mij het belangrijkste. Ik amuseer mij met de jeugd en het houdt me jong. De vlotte samenwerking zorgt ervoor dat ik nooit met tegenzin van thuis vertrek.”

Tijdens deze week van de vrijwilliger plaatsten we elke dag één van onze vrijwilligers in de spotlight. Je vindt alle vorige interview hier terug.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close