2 jaar geleden gepost

Week van de vrijwilliger: barverantwoordelijke Annick Van Troys

Een nieuwe dag tijdens de ‘Week van de vrijwilliger’, dat betekent een nieuwe vrijwilliger in de spotlight. Annick begon in  het seizoen 1997-1998 als vrijwilliger en is 23 jaar later nog steeds terug te vinden achter de bar van één van onze kantines.

Waar is het voor jou allemaal begonnen?

“Net als vele vrijwilligers begon het voor mij door eens in te springen. Mijn buurvrouw, die toen verantwoordelijke was van kantine 1, vroeg of ik geen handje wou toesteken en zo begon het allemaal. Dat was toen de club nog in 2de klasse zat. Ik maakte dus al een hele evolutie mee met SV Zulte Waregem.”

“Heel onlogisch is het allemaal niet, want voetbal is mijn leven. Mijn nonkel was voormalig eersteklasse voetballer, mijn vader was scheidsrechter en ikzelf was trainer bij Jong Zulte. Mijn leven staat dus volledig in het teken van het voetbal.”

Hoe ziet het team van Kantine 1 eruit?

"Samen met een volledige groep runnen wij Kantine 1. Onze kantine heeft vooral bezoekers van iets oudere leeftijd aangezien we ons onder de lange kant van het stadion bevinden. Ik ben heel erg blij met dit team, want we hangen heel erg goed aan elkaar. De vaste équipe bestaat uit ongeveer elf personen en zes reserves. Het toffe aan het team is dat we bestaan uit een mix van verschillende leeftijden, dat maakt het heel erg dynamisch. Bij ons heerst er een familiale sfeer en dat maakt het heel tof werken."

Hoe ziet een normale wedstrijddag er voor jou uit? 

"Meestal ben ik anderhalf uur voor de aftrap aanwezig. Naargelang het weer kom ik vroeger zodat ik wat extra dingen kan voorbereiden. We brengen alles in orde zodat we klaar zijn voor de komst van de supporters. Bij slecht weer hebben ze bijvoorbeeld graag een warme soep of koffie."

(lees verder onder de foto)

Hoe zagen de wedstrijden met publiek eruit dit seizoen voor jullie?

"De mensen konden bestellen via een app omdat ze hun stoel niet mochten verlaten. Dat was voor ons ook even aanpassen. Ons team maakte er het beste van en we kregen heel wat appreciatie voor ons werk. Ook voor ons is het heel ongewoon, waar het er anders heel erg los aan toe gaat, moeten we ons nu aan de corona maatregelen houden."

Wat is voor jou het mooiste moment?

"De leukste momenten zijn natuurlijk na een overwinning, wanneer er ambiance is in de kantine. Het schoonste moment voor mij is de overdracht. Drie jaar geleden werden de oude kantine houders in de bloemetjes gezet. Op dat moment kreeg ik de boodschap dat ik het mocht overnemen. Het gevoel om een waardevolle schakel te zijn bij Team Essevee geeft me veel voldoening. Zo kreeg ik veel appreciatie van de supporters tijdens de drie matchen met publiek. Daarnaast zal ik ook niet vergeten dat mijn ploegje enkele jaren geleden mee mocht oplopen bij het eerste elftal. Mijn spelertjes hadden toen de dag van hun leven."

"Ik heb het karakter om van elk moment te genieten, daarom beleef ik erg veel mooie momenten. Ik amuseer me al meer dan 20 jaar als vrijwilliger bij Essevee."

Hoe ziet voor jou een wedstrijddag eruit in deze periode?

"Ik plan altijd de wedstrijd in mijn agenda, maar veel andere dingen kunnen we helaas niet doen. Als het goed weer is hou ik mezelf wat bezig in de tuin en ga ik af en toe naar mijn zoon kijken die voetbalt. Deze periode heeft me ook de rust gegeven die nodig was. Toch kijk ik nu wel al terug heel erg uit naar wedstrijden met supporters. "

DEEL DIT ARTIKEL:

Close