2 jaar geleden gepost

"We strijden allebei voor de Play-Offs, het wordt een erg interessante partij"

De overwinning tegen KAS Eupen is een belangrijke stap voor een uiteindelijke plaats in de top 8. Met het bezoek aan KV Mechelen en de thuiswedstrijd tegen KAA Gent wachten ons nog twee finales in de aanloop naar de Play-Offs. Starten doen we zaterdag Achter de Kazerne.

Bij de laatste vier bezoeken Achter de Kazerne verloor Essevee geen enkele keer. Kunnen we zaterdagavond opnieuw de volle buit pakken in Mechelen? We blikken al even vooruit met coach Francky Dury.

Met nog twee wedstrijden te gaan, zit Essevee nog volop in de running voor een plaats in de top 8. Daardoor wordt de match van morgen tegen directe concurrent KV Mechelen cruciaal. "Ik vind KV Mechelen echt een taaie ploeg. Coach Vrancken heeft van het team een sterk voetballend geheel gemaakt. Zij zullen er dan ook voluit voor gaan. Het wordt een interessante partij", klinkt het bij onze trainer.

Door de overwinning van maandag tegen Eupen zette Zulte Waregem al een stap in de juiste richting. "We hebben tegen Eupen gedaan wat we moesten doen en dat is de drie punten pakken. Onze eerste helft was inderdaad minder, maar dat had ook te maken met Eupen die ons goed kon vastzetten. We geraakten niet aan voetballen toe. In de tweede helft lukte dat wel en hebben we de situatie kunnen rechtzetten", vertelt Dury.

"We staan in een goede positie en hebben vertrouwen, want we komen van heel ver. Er is dus zeker geen reden om nu te beginnen twijfelen aan onszelf", besluit de coach.

SELECTIE

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Wout De Buyser, Cheik Thiam

Middenvelders: Omar Govea, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close