10 maanden geleden gepost

Vooruitblik op kwartfinale Croky Cup

Twee weken na het duel met STVV in de competitie wacht een nieuwe afspraak met de Kanaries. In de kwartfinale van de Croky Cup strijden Essevee en STVV op woensdagavond 11 januari voor een plekje in de halve finale. We blikken samen vooruit op de partij.

Woensdagavond trapt Essevee zijn zevende kwarfinale in de geschiedenis van de Belgische beker op gang. De voorbije zes keer dat de Boeren het tot de kwartfinale schopten, wisten ze vier keer door te stoten naar de halve finale, twee keer eindigde het bekeravontuur in de kwartfinale (KRC Genk, RSC Anderlecht).

Het is het vierde duel met de Kanaries in de Belgische beker. In 2004 won STVV na een spannende penaltyreeks. Twaalf jaar later wist Essevee STVV wel te kloppen. De Boeren wonnen met 2-0. In 2019 deed Essevee het nog eens over en klopten ze STVV in de achtste finale met 3-0. 

De Limburgers startten hun bekeravontuur met een duel tegen Meux. Tien minuten voor affluiten maakten de Kanaries het verschil dankzij een doelpunt van Fatih Kaya. In de achtste finale was landskampioen Club Brugge de tegenstander van STVV. In het Jan Breydelstadion won de ploeg van Hollerbach met maar liefst 1-4.

Voor Essevee begon dit bekerseizoen op het veld van SK Lommel. Net zoals bij STVV was het pas in het slot van de wedstrijd dat Essevee het verschil kon maken. In een spannende achtste finale streden de troepen van Mbaye Leye tegen buur KMSK Deinze voor een plaats in de kwartfinale. Een 1-0 achterstand werd, dankzij twee doelpunten van Ndour, in de laatste tien minuten omgebogen tot een 1-2 overwinning.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close