3 jaar geleden gepost

Vooruitblik naar het duel tegen de landskampioen

Zondag om 13.30 uur komt de landskampioen op bezoek in het Regenboogstadion. Hoe kijkt coach Francky Dury vooruit naar het duel tegen Club Brugge? Je ontdekt het hier!

Tijdens de wekelijkse babbel met de pers keert coach Francky Dury eerst nog eens terug op de wedstrijd tegen Sporting Charleroi. "Wij hebben tegen hen weinig weggegeven tot aan het doelpunt." klinkt het bij Dury. "Technisch kon het nog beter maar tactisch speelden we een erg goede wedstrijd ondanks het resultaat. We speelden misschien wel één van de betere wedstrijde van dit nog jonge seizoen maar Charleroi had dat tikkeltje geluk aan hun zijde bij de afwerking."

Voor speeldag 6 van de Jupiler Pro League komt zondag de landskampioen op bezoek. Twee dagen voor de wedstrijd kijkt de coach al even vooruit. "Ik verwacht een andere match dan tegen Charleroi." vertelt de coach. "Club voetbalt steeds erg dominant en is het gewoon dat ze telkens een tegenstander met een goede organisatie tegenkomen. Charleroi speelde meer uit de omschakeling terwijl Club meer het initiatief neemt via hun spelmakers. 

Na de wedstrijd tegen Sporting Charleroi werd de lappenmand van Essevee opnieuw wat groter. Vleugelverdediger Laurens De Bock moest in de tweede helft naar de kant na een kniestoot. "Laurens trainde vandaag het eerst opnieuw op het terrein. Het wordt afwachten naar de reactie van zijn lichaam morgen. Als er een positieve evolutie is, kan hij morgen de collectieve training meedoen." klinkt het bij Dury "Ook Seck trainde opnieuw mee. Hij miste één training door last aan de quadriceps." 

Selectie

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Maxime Thiel

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jean-Luc Dompé, Saido Berahino, Gianni Bruno, Idrissa Sylla,

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close