2 jaar geleden gepost

Voormalig Essevee-speler Thomas Matton wordt coach binnen de Essevee Academie

Thomas Matton speelde 87 wedstrijden in het shirt van Essevee en was daarbij goed voor 12 doelpunten en 7 assists. Thomas keert na acht jaar terug naar Zulte Waregem maar ruilt zijn spelershirt in voor een trainingsoutfit.

Wanneer je ons groene wedstrijdshirt in detail bekijkt, zal je zijn naam ongetwijfeld zien staan, Thomas Matton behoort tot onze coryfeeën van de voorbije 20 jaar. De Oost-Vlaming staat bij vele fans in het geheugen gegrift door zijn uitstekende traptechniek.

Nadat Thomas in 2017, bij KAA Gent, een punt zette achter zijn carrière als profvoetballer werd hij teamcoach bij de Buffalo’s. Hij was eerst actief bij de jeugd om dan in 2019 ook aan de slag te gaan bij de staf van de A-kern. Twee seizoenen later keert de voormalige middenvelder terug naar de club waar hij het meeste wedstrijden heeft gespeeld. Matton wordt teamcoach bij Elite U15, coach binnen het YES-project en liniecoach bij de U18 en U21.

“De eerste dagen voelde het goed om hier terug te zijn”, vertelt Thomas Matton. “In eerste instantie was het niet de bedoeling om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar toen het project van Essevee op mijn pad kwam, was ik overtuigd. Binnen de Essevee Academie worden trainers steeds uitgedaagd en ondersteund om zichzelf te ontwikkelen. Dat zijn zaken die ik persoonlijk erg belangrijk vind. Daarnaast heb je dan nog eens de effectieve doorstroming van jeugdspelers die hun kansen krijgen bij de A-kern, als opleider geeft dat je het meeste voldoening.

“Om onze doelstellingen binnen de Academie te halen, is het belangrijk om verder te professionaliseren. Thomas is een ex-prof met een prima werkethiek en heeft de nodige expertise binnen een jeugdwerking. Kwaliteiten die perfect aansluiten bij de visie van de Essevee Academie”, vertelt sportief coördinator Joric Vandendriessche. “We zijn trots dat we de kwaliteiten van Thomas mogen omarmen en kijken dan ook enorm uit naar de toekomst.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close