3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing voor het duel tegen Waasland-Beveren

Voor wedstrijd nummer drie in de reguliere competitie ontvangen we zaterdag om 16.15 uur Waasland-Beveren. We troffen de Waaslanders ook al in de voorbereiding en wonnen met 5-0.

Na het nipte verlies in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk en de nederlaag ten Beerschot gaan we zaterdag in eigen huis op zoek naar onze eerste drie punten van dit seizoen. Coach Francky Dury kijkt vandaag al even vooruit naar de wedstrijd.

De Waaslanders startten het seizoen niet slecht met een 3 op 6 na een bezoek aan KV Kortrijk en een duel tegen de Rouches. Toch was coach Hayen niet helemaal tevreden na de laatste partij. Waasland-Beveren kwam op voorsprong waardoor Standard een versnelling hoger schakelde. Nicky Hayen vond de voorsprong op die manier dan ook een vergifitgd geschenk.

Ook coach Francky Dury heeft de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen Standard aandachtig bekeken. "In verdedigend opzicht kan je ze wat vergelijken met Beerschot. Ze kunnen een goed laag blok zetten en tegelijk uitpakken met snelle counters." vertelt Dury. "Het is een ploeg die het met zijn vijfmansdefensie en enkele goede spitsen erg lastig kan maken voor de tegenstander."

Essevee kan voor de derde partij van deze competitie opnieuw rekenen op Daniel Opare. De flankverdediger komt terug na een hamstringblessure die hij opliep tegen KRC Genk. Kainourgios en Björdal revalideren goed maar zijn nog niet wedstrijdfit en halen dus ook de selectie nog niet. We krijgen wel een nieuwe naam in de selectie. Nieuwkomer William Bianda mag voor het eerst zijn opwachting maken voor Essevee. "Willliam heeft tot nu toe alle trainingen meegedaan en is wedstrijdfit." vertelt de coach.

Selectie

Doelmannen: Bostyn, Bansen, Beernaert

Verdedigers: Bianda, Deschacht, Opare, Pletinckx, De Bock, Humphreys

Middenvelders: Marcq, Sissako, Govea, Srarfi, Seck, Van Hecke

Aanvallers: Vossen, Dompé, Berahino, Bruno, Sylla

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close