2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Union SG - Essevee

Op zaterdag 18 september trekken we richting één van de nieuwkomers in 1A. Om 18.30 uur nemen we het, in het Joseph Marienstadion, op tegen Union. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op speeldag 8 in de Jupiler Pro League.

"We hebben een slechte beurt gemaakt tegen Cercle"

Zoals wekelijks de gewoonte begint onze coach met een terugblik op de laatste wedstrijd. In eigen huis verloren we met 2-4 van Cercle Brugge. "We moeten er niet flauw over doen, we hebben een slechte beurt gemaakt tegen Cercle" aldus Dury. "Van bij de start zaten we niet in de wedstrijd. We zijn een paar keer goed weg gekomen en bij onze enige kans in de eerste helft maakten we de 1-0."

"Aan de rust hebben we in de kleedkamer gepraat met de jongens over het mindere spel", gaat Dury verder. "We maken snel in de tweede helft de 2-0 maar verliezen dan volledig de greep op de wedstrijd. We probeerden met wijzigingen de wedstrijd nog over te nemen, maar in tegendeel hebben we de wedstrijd nog weggegeven." 

"We hebben deze week hard gewerkt met focus op Union"

Met 8 punten en een voorlopig veertiende plaats in het klassement trekken onze jongens naar het Dudenpark. "We spelen zaterdag tegen een ploeg die al vaak, meer dan terecht, werd bewierookt", klinkt het bij de coach. "Onze topschutter is er niet bij, maar we hebben een goed gevoel bij het alternatief dat we bedachten."

"We hebben dinsdag een erg grondige analyse gemaakt van de wedstrijd tegen Cercle Brugge" gaat Dury verder. "Het belangrijkste is het bewustzijn bij de spelersgroep. Op training werd deze week duidelijk dat de jongens die niet op de afspraak waren tegen Cercle Brugge zich bewust waren van de uitschuiver.  Eenmaal de bewustwording er was, konden we ons focussen op de wedstrijd tegen Union."

De wedstrijd in statistieken

Het wordt de vierde wedstrijd ooit tussen Essevee en Union. Onze jongens verloren nog nooit van de promovendus. In het seizoen 2018-2019 wonnen we in eigen huis van de Brusselaars, in het Dudenpark werd het 2-2. Bij het eerste onderlinge duel, in 2015, wonnen onze jongens met 2-0 in de Beker van België.

Deniz Undav is voor Union de aanvaller met de meeste doelpogingen in de Jupiler Pro League (31). Zinho Gano is dan weer de man met die de meeste luchtduels wist te winnen in de eerste zeven speeldagen (41).

SELECTIE

  • Van Aken en De Bock zijn uit met een blessure
  • Vossen is één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen Cercle Brugge
  • Doumbia is nog niet speelgerechtigd
  • Govea werd om disciplinaire redenen naar de B-kern verwezen

DEEL DIT ARTIKEL:

Close