1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Union-Essevee

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Na een drukke voetbalweek moeten onze Boeren zondag opnieuw volop aan de bak tegen Union. Om 19.15 uur wordt de aftrap gegeven in het Joseph Marienstadion. Onze coach Mbaye Leye blikt vooruit op speeldag 24.

Ondanks de nederlaag tegen KV Mechelen in de halve finale van de beker, is onze coach tevreden met wat hij zag: “In het voetbal moet je soms wat geluk hebben. Helaas viel het donderdag niet mee voor ons. Toch ben ik blij met wat mijn spelers op de mat brachten. We speelden met een hoge intensiteit en creëerden veel kansen. We zullen er in Mechelen alles aan doen om alsnog een finaleticket te bemachtigen.”

Dit weekend is het opnieuw tijd voor competitievoetbal. Essevee gaat zondag op bezoek bij Union Saint-Gilloise, de tweede in de stand. Voor beide teams is het de derde wedstrijd op een week tijd. “Union kreeg de kans om hun halve finale in de beker een dag vroeger te spelen. Bovendien spelen zij ook Europees, waardoor ze gewoon zijn aan midweekmatchen", aldus Leye.

Volgens onze coach wordt het zeker geen gemakkelijke verplaatsing: “Een match tegen Union is nooit eenvoudig. Dat zal zondag niet anders zijn. Het team vormt een sterk geheel met veel automatismen. Union is vooral gevaarlijk als je zelf de bal hebt. Ze hebben voldoende kwaliteit om snel en efficiënt om te schakelen. Het is aan ons om met dezelfde intensiteit als tegen Mechelen te spelen. We zullen wel onze kansen moeten afwerken als we iets willen rapen op Union”, besluit Leye.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close