11 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: STVV - Essevee

Voor de laatste keer dit kalenderjaar trekt de Essevee-bus er dinsdag 27 december op uit. Met het bezoek aan Stayen, voor de eerste speeldag van de terugronde, sluiten we 2022 af. Een voorbeschouwing op het duel met de Kanaries lees je hier. 

Op tweede kerstdag schoof onze coach zijn voeten niet onder de kersttafel, wel onder de persbank. Zes dagen na de kwalificatie voor de kwartfinale blikt Mbaye Leye nog even terug op het duel tegen KMSK Deinze. “We hadden echt wel een off-day op het veld van Deinze, het was een absolute non-match van ons”, is de coach eerlijk. “De laatste 15 minuten kwamen we eindelijk in de partij en konden we de overwinning naar ons toe trekken. Onze mentaliteit heeft er ons doorgesleurd. We wisten dat we er tot de laatste minuut moesten in geloven en blijven strijden.”

Dinsdag wacht de trip naar het Limburgse kunstgras op Stayen. “Zaterdag hebben we getraind op kunstgras, maar je merkt meteen dat het niet ideaal is voor de jongens die blessuregevoelig zijn. We hebben dan ook beslist om de voorbije dagen op het gewone gras te trainen. We hebben tijdens de opwarming 30 minuten de tijd om ons aan te passen aan de grasmat.”

Coach Leye ziet ook op training een strijdvaardig team. “Ik heb het geluk dat ik een groep heb waarbij de mentaliteit geweldig zit. Ik zie elke dag hoe hard ze werken ondanks de moeilijke situatie op vandaag. Als we dat niet hadden, hadden we serieuze problemen. In alle delen van de club is het geloof er dat we dit seizoen het behoud zullen veilig stellen. Hier is niemand die beslissingen neemt of werkt om zijn eigen vel te redden, we doen alles om de club te helpen.”

Om de laatste persbabbel van 2022 af te sluiten, bekijkt de coach nog even de ziekenboeg bij Essevee. “Sørmo trainde opnieuw mee en is terug fit. Zinho Gano trainde op kerstdag opnieuw mee, maar pas na de laatste training op maandag zullen we bekijken of een selectie haalbaar is. Wout De Buyser is nog niet fit en ook Stan Braem sukkelt met enkele pijntjes. Dat lijkt me niet onlogisch, want zijn lichaam past zich nog steeds aan en dat vraagt tijd. Maar natuurlijk merk je op training de kwaliteiten van Stan, ik geloof in hem.”

Head 2 Head

Het duel van dinsdag wordt de 27ste onderlinge confrontatie tussen de Limburgers en Essevee. In totaal won Essevee 15 keer, zegevierden de kanaries 7 keer en eindigde het duel 4 keer op een gelijkspel. 

In de laatste twee duels kon Essevee niet scoren tegen STVV. (0-2, 0-3) De laatste keer dat de boeren wonnen, was op Stayen. Vossen en Gano (2x) zorgden voor een 1-3 overwinning. 

STVV start aan deze partij op de tiende plaats, Essevee start aan de terugronde op een 16de stek.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close