2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: STVV - Essevee

Na het gelijkspel tegen OHL en de thuisnederlaag tegen Standard trekken we op zaterdag 7 augustus naar Stayen op zoek naar onze eerste driepunter van het seizoen. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op het duel tegen STVV.

"Ondanks 1 op 6 moeten we zeker niet panikeren"

Onze coach start de wekelijkse persbabbel met een terugblik op de voorbije twee wedstijden. In beide partijen namen de VAR-beslissingen een belangrijke rol met twee penalty's als gevolg. "Gelukkig blijven die beslissingen niet hangen in de groep", vertelt Dury. "Ondanks 1 op 6 hebben we al twee goede wedstrijden achter de rug en moeten we dus zeker niet panikeren."

"Zondag zag ik na het tegendoelpunt van Standard een erg mooie reactie van mijn ploeg", blikt de coach terug. "Na de gelijkmaker waren we zelfs de betere ploeg en gaven we bijna niks meer weg."

"Op het eigen kunstgras hebben we deze wedstrijd zo goed mogelijk voorbereid"

Zaterdag wachten de Kanaries in de zoektocht naar de eerste driepunter van het seizoen. "Ook deze week hebben we opnieuw hard gewerkt in aanloop naar STVV", vertelt Francky Dury. "Het synthetische terrein is altijd een beetje speciaal. Sommige spelers zijn daar geen voorstander van, maar we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid op het eigen kunstgrasveld."

In de laatste 12 ontmoetingen in de Jupiler Pro League wonnen we 10 keer van de Truienaars. "Ook de laatste 2 seizoenen speelden we een goede wedstrijd op Stayen. We trekken dus met een goed gevoel richting Sint-Truiden."

BLESSUREUPDATE

Alessandro Ciranni is nog steeds out met een blessure aan de enkel.

SELECTIE

Doelmannen | Bossut, Bostyn, Beernaert

Verdedigers | Van Aken, Sørmo, Pletinckx, De Bock, Humphreys, De Poorter

Middenvelders | Hubert, Vigen, Govea, Srarfi, Sissako, Seck

Aanvallers | Vossen, Dompé, Berahino, Fadera, De Neve, Sylla, Gano

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close