2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Standard - Essevee

Voor de laatste speeldag in het kalenderjaar 2021 trekt Essevee naar Standard. Kunnen we het jaar afsluiten met een zes op zes of houden de Rouches de drie punten op Sclessin? We blikken al even vooruit op deze partij op boxing day.

De laatste keer tegen Standard

Op de tweede speeldag van dit seizoen ontvingen we de Rouches in de Elindus Arena. Na een uur zonder veel doelkansen mocht Klauss vanop de elf meter aanleggen voor de openingstreffer. Bostyn duikt naar de hoek maar de Braziliaanse aanvaller trapt overtuigend binnen. 

Essevee nam toen het heft in handen en kon dreigen met enkele gevaarlijke doelpogingen. Tien minuten later was het toch prijs voor de thuisploeg. Dompé zijn vrije trap kwam op het hoofd van Sissako terecht, die zijn eerste voor Essevee tegen de touwen knikte.

De partij leek te eindigen op een 1-1 gelijkspel. Het was uiteindelijk Tabsoba die een voorzet van Dønnum in doel werkte. 

De wedstrijd in statistieken

Het wordt de 35ste ontmoeting tussen Essevee en de Rouches. Dertien keer won Essevee, veertien keer trokken de Luikenaars aan het langste eind en zeven keer eindigde het op een gelijkspel.

Essevee kon een laatste keer winnen op Standard in 2017. Olayinka, De Pauw en Kaya (2 keer) zorgden voor een heus feestje bij de meegereisde fans.

In de ongelooflijke slotfase tegen KV Mechelen wist Essevee twee keer te scoren. Zo klimmen we naar de tweede plaats met het aantal gescoorde doelpunten in het laatste kwartier. Alleen de ploeg van Vincent Kompany doet beter.

De selectie

De selectie wordt op zaterdag 25 december bekend gemaakt.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close