8 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: Standard de Liège - Essevee

De verplaatsing naar Sclessin zorgt altijd voor vuurwerk, zowel op als naast het veld. Zaterdag 18 maart zakken onze Boeren af naar het verre Luik voor speeldag 30 in de Jupiler Pro League. Om 20.45 uur wordt de aftrap gegeven in het Maurice Dufrasnestadion. Onze nieuwe coach blikt vooruit op het duel met de Rouches. 

Deze week werd Frederik D’Hollander aangesteld als de nieuwe coach van Essevee. Samen met Davy De fauw zal hij er alles aan doen om onze Boeren in 1A te houden. De focus ligt volledig op de eerstvolgende wedstrijd tegen Standard: “Het enige wat voor mij telt is het duel van zaterdag. We zullen er alles aan doen om te winnen, want dat moet altijd het startpunt zijn voor ons. Zeker omdat er nog slechts 5 wedstrijden op de kalender staan”, aldus D’Hollander. 

Na de nederlaag van afgelopen weekend was het deze week vooral zaak om onze Boeren opnieuw op scherp te krijgen voor het duel tegen Standard. “We hebben hard gewerkt deze week. Ik heb veel tijd gestopt in gesprekken met spelers. Het is te kort dag om grote wijzigingen door te voeren, maar toch zijn er sommige tactische aanpassingen. Het was belangrijk om hier voldoende tijd aan te besteden.”

Zaterdag wacht het duel met de Rouches. D’Hollander beseft dat het geen gemakkelijke verplaatsing wordt: “Standard is een team dat dit seizoen hoogtes en laagtes kent, maar als ze goed zijn, is het bij momenten indrukwekkend. Ze zullen ongetwijfeld heel sterk aan de wedstrijd starten. Het is aan ons om overeind te blijven.” 

Toch gelooft onze coach in de kansen van Essevee: “Uiteindelijk staat Standard ook onder druk. Zij moeten ook winnen om een plaatsje in Play-off 1 te bemachtigen. In het verleden hebben we al mooie momenten beleefd tegen Standard. We moeten dus zeker geloven in ons eigen kunnen, want alles is mogelijk”, besluit D’Hollander.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close