1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Sporting Charleroi - Essevee

Na 33 speeldagen zijn we aangekomen bij het slot van de competitie. Op het veld van Sporting Charleroi sluiten we dit lastige seizoen af. Samen met Timmy Simons en enkele statistieken blikken we nog een laatste keer vooruit op de aankomende speeldag.

"Ik hoop dat beide ploegen er een mooie pot voetbal van maken"

Afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd tussen KV Oostende en Seraing op 2-2 waardoor Essevee, ondanks een nederlaag tegen STVV, het behoud kon veilig stellen. "Er is zeker nog geen sprake van decompressie, die zal pas zondag na de laatste wedstrijd volgen. Ik kan wel niet ontkennen dat het een andere manier van werken is nu het behoud een zekerheid is."

De laatste thuiswedstrijd werd met 0-2 verloren van STVV. "De jongens weten goed genoeg dat het tegen Sint-Truiden niet goed was en dat we beter moeten", vertelt Simons. "We hebben niet veel meer terug gekeerd op de vorige partij, maar we waren wel duidelijk wat er nodig is om de laatste wedstrijd zo goed mogelijk af te sluiten."

Sporting Charleroi wordt de laatste afspraak van het seizoen 2021-2022. "Wij gaan naar daar om te winnen, we willen die drie punten" klinkt Simons strijdvaardig. "Ik wil het seizoen deftig afsluiten. Charleroi moet nog minstens een punt halen om de Europe Play-Offs te spelen dus ik hoop dus dat beide ploegen er een mooie pot voetbal van maken."

De wedstrijd in statistieken

In 31 onderlinge duels won Sporting Charleroi 14 wedstrijden en wist Essevee 8 keer te winnen. De punten werden in 9 duels verdeeld na een gelijkspel.

Ook de laatste wedstrijd op het veld van de Zebra's eindigde op een gelijkspel. In het absolute slot van de wedstrijd scoorde Gianni Bruno de meer dan verdiende gelijkmaker.

Het laatste onderlinge duel eindigde eveneens in een gelijkspel. Vossen zorgde met twee goals voor de 2-2 eindstand nadat Essevee twee keer op achterstand kwam.

Een duel tussen Sporting Charleroi en Essevee staat vaak garant voor doelpunten. In 31 onderlinge duels eindigde het maar één keer op 0-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close