2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Seraing - Essevee

Voor de tweede interlandbreak van het seizoen staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Zondag trekken onze jongens om 16.00 uur naar het Stade du Pairay waar ze het opnemen tegen promovendus Seraing. Samen met onze coach blikken we vooruit op deze partij.

"Beide ploegen speelden geen goede wedstrijd"

De wekelijkse persbabbel starten we met een terublik op de derby van afgelopen weekend. "Ik vond het van beide ploegen geen goede wedstrijd", klinkt het bij onze coach. "Kortrijk had het betere van het spel in de eerste helft, maar kwam niet bepaald tot kansen. In de tweede helft zijn we veranderd van systeem waardoor we iets beter voor de dag kwamen, maar dan geven we snel dat tegendoelpunt weg."

(Lees verder onder de video)

"Het is voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd"

Zondag wacht promovendus Seraing voor onze tiende wedstrijddag in de Jupiler Pro League. "Seraing is een goed voetballende ploeg" vertelt Dury. "Met Mazis hebben ze een goede spelverdeler en dit in combinatie met twee goede flankspelers die heel wat meters maken. Daarnaast hebben ze ook nog de twee spitsen die voor gevaar kunnen zorgen."

Samen met de Luikenaars tellen we negen punten na evenveel wedstrijden en delen we de veertiende plaats in het klassement. "Seraing pakt de laatste weken minder punten en bleef achter met 0 op 9, maar toch moeten we op onze hoede zijn", vertelt Dury. "Het is een belangrijke wedstrijd, maar dat is het ook voor Seraing. Ik verwacht drie punten van mijn team want dat is opnieuw erg belangrijk voor we de interlandbreak ingaan."  

Selectie

  • Van Aken en De Bock zijn aan het revalideren
  • Sørmo is hersteld van zijn blessure aan de rug
  • Sissako is nog geschorst

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close