4 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing & selectie: RSC Anderlecht - Essevee

De voorlaatste speeldag van de reguliere competitie brengt Team Essevee naar het Lotto Park van RSC Anderlecht, een duel tussen het nummer acht en negen in de Jupiler Pro League.

Zonder de late gelijkmaker van Tuta in de derby van vorige week maakte Essevee mathematisch nog een kans op deelname aan Play-off 1. Niettemin willen de jongens van Francky Dury het seizoen afsluiten met een positieve noot. Met Anderlecht uit en Standard thuis staan er nog twee interessante duels op het programma. "We gaan er alles aan doen om de resterende wedstrijden te winnen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters én aan onszelf", aldus Dury.

Voor Paars-wit is het mathematisch wél nog mogelijk om de reguliere competitie te eindigen bij de eerste zes, al is de recordkampioen afhankelijk van de resultaten van KV Mechelen en KRC Genk.

De Brusselaars kampeerden lange tijd in de buik van de rangschikking maar maakten een inhaalbeweging na de winterbreak. Het pakte in vier van de zeven wedstrijden de volle buit terwijl Essevee slechts één keer winst te winnen. Zulte Waregem volgt momenteel op vier punten.

Wedstrijdselectie

Sammy Bossut is opnieuw wedstrijdfit na een ingreep aan de elleboog.

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De Fauw, Mensah, Walsh, Pletinckx, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Govea, Srarfi, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Dompe, Bruno, Vossen, Oberlin, Berahino

Geblesseerd: Baudry (rug), Seck (adductor), Bjørdal (voet)

Wedstrijdleiding

Referee: Nathan Verboomen
Ass. referee: Philippe Vandecauter, Dirk Gilon
4th official: Quentin Pirard
VAR: Kevin Van Damme

RSC Anderlecht - Essevee, zaterdag 7 maart om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close