3 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing & Selectie: KV Oostende - Essevee

Dit weekend wordt speeldag 10 in de Jupiler Pro League afgewerkt. Zondag 25 oktober om 16.00 uur trekken onze jongens naar de kust voor het duel met KV Oostende.

Naar aanvang van speeldag 10 in de Jupiler Pro League kijkt coach Francky Dury al even vooruit naar het duel tegen KV Oostende maar hij blikt ook nog even terug op onze laatste thuiswedstrijd tegen Antwerp.

Jammer van dat ene kwartier

"Ik heb de wedstrijd van afgelopen zondag nog eens geannalyseerd en ik was zeker niet ontevreden." opent Dury de debatten. "De eerste helft speelden we zelf een goede partij. Jammer dat het spel tussen minuut 55 en minuut 70 niet goed was. Een ploeg als Antwerp profiteert daarvan en maakt dan twee doelpunten."

Vorige week kwamen twee spelers voor het eerst aan de aftrap bij Essevee. Verdediger William Bianda verving de geblesseerde Ewoud Pletinckx. "William toonde zich gretig op training dus vonden we de wedstrijd tegen Antwerp het ideale moment om hem naast Olivier te zetten. Het is een jonge speler met heel wat kwaliteiten, die het zeker niet slecht deed." vertelt de coach. Ook Tomáš Chorý kreeg voor het eerst een plaats in de aanval van Essevee. "Wanneer je 15de staat kan je niet verwachten dat een spits in zijn eerste wedstrijd de beste van het veld is. Toch merk je al dat we meer mogelijkheden hebben met iemand als Tomáš voorin. We weten dat hij nog beter kan maar dat vraagt nog even tijd. "

(lees verder onder de foto's)

Hopelijk staat het geluk eens aan onze zijde

Zondagmiddag trekt de bus van Essevee richting kust met bestemming: KV Oostende. "Er wacht ons opnieuw een moeilijke partij want wij staan 15de en we spelen tegen een ploeg die in goede vorm zit." klinkt het bij de coach. "Laat ons hopen dat we zondag het geluk eens aan onze zijde hebben. Want je kan niet zeggen dat we tegen Leuven en Antwerp geen initiatief of kansen hebben laten zien."

De coach merkt wel een stijgende lijn in de prestaties van Essevee. "Opnieuw merkte ik een scherpere mentaliteit op het veld en ook beter voetbal. We moeten positief blijven denken want als je negatief denkt, dan kan je geen oplossingen vinden."

Blessurenieuws

Het coronavirus heeft op dit moment zijn weg nog niet gevonden naar de kleedkamer van Essevee. "De schrik zit er toch wel in." vertelt Dury. "Onze jongens gaan er heel goed mee om en volgen de maatregelen maar het probleem is dat je het niet ziet en vaak niet voelt. Dat krijg je een vals gevoel van veiligheid."

Essevee hoeft dus op dat vlak niemand te missen voor het duel met KV Oostende. Verder blijft kapitein Ewoud Pletinckx wel geblesseerd langs de kant. De wedstrijd in de Diaz Arena komt voor de verdediger nog iets te vroeg.

De Selectie

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Mikael Soisalo

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close