6 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing & selectie: Cercle Brugge - Essevee

Essevee sluit 2019 af met twee verplaatsingen naar het Brugse Jan Breydelstadion. Het stadion waar recent nog voetbalgrootmachten Real Madrid en Paris Saint-Germain het beste van zich lieten zien. Zaterdag is de vereniging gastheer van dienst, volgende week donderdag - op tweede Kerst - grote broer én leider Club.

Ticketinfo Cercle - Essevee

Met negen op twaalf is Essevee uitstekend begonnen aan de terugronde van de competitie. Aan vertrouwen geen gebrek bij de jongens van Francky Dury, zeker na de kwalificatie voor de halve finale in de Croky Cup eerder deze week. "We moeten gebruik maken van het goede gevoel om geen schade te lijden", klonk het op de wekelijkse persbabbel.

Groen-zwart verkeert dan weer in vieze papieren. Rode lantaarn sinds speeldag negen en slechts acht punten uit negentien wedstrijden. Na de 6-0 pandoering in het Regenboogstadion én amper drie op dertig nam Cercle afscheid van coach Mercadal. Bernd Storck werd aangetrokken om de "Vereniging" in eerste klasse te houden maar ook onder zijn bewind werd slechts één keer gewonnen.

Stef Peeters, ex-Zulte Waregem, is de topschutter bij Cercle. Bij Team Essevee is het nog steeds Cyle Larin die het makkelijkst de weg naar doel vindt in de Jupiler Pro League. Samen met Bruno wist hij in het vorige onderlinge duel met Cercle twee keer te scoren. 

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bansen, Bostyn
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx
Middenvelders: Marcq, Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, Berahino

Geblesseerd: Deschacht (schouder)

Wedstrijdleiding

Referee: Wesley Alen
Ass. referee: Ruben Wyns, Philippe Vandecauter
4th official: Laurent Willems

VAR: Lothar D'Hondt

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close