1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - Essevee

Terwijl het trainingsveld nog ontwaakt van een koude nacht, verzamelen de journalisten voor de persbabbel van coach Mbaye Leye, een dag voor het duel met RSC Anderlecht. Een terugblik op het duel met de leider en een voorbeschouwing op de clash met paars-wit vormen de ingrediënten van deze voormiddag.

De Boeren verloren dit weekend met het kleinste verschil van de leider. Een wedstrijd waarbij Leye zijn ploeg niet slecht zag spelen en enkele dingen opstak na de partij: “Je zag dat onze goede pressing resulteerde in veel balbezit. We hebben op het veld van Genk, dankzij onze manier van druk zetten op de tegenstander, 60 procent balbezit verzameld, dat is niet mis. Dat balbezit zorgt er dan op zijn manier weer voor dat je deze druk langer kan volhouden. Die zaken versterken elkaar.“ Maar de coach zag ook nog werkpunten voor zijn jongens: “We hadden bijna 10 uitgespeelde kansen, maar de laatste pass ontbrak vaak. Was die pass eens goed, dan was de positie om te scoren niet ideaal. Die efficiëntie is een werkpunt bij ons, maar het is vooral belangrijk da we deze mentaliteit en focus vasthouden om onderin weg te geraken.”

Terwijl de journalisten er nog even de stand bijhalen, houdt Leye de focus vooral op het eigen team. “Kijk, de tegenstanders gaan ook nog punten pakken, daar moeten we nu niet mee bezig zijn. We moeten ons focussen om zelf punten te pakken, zowel uit als thuis. We hebben dit seizoen al getoond dat we op het veld van een topploeg een goede wedstrijd kunnen spelen, we dienen dan alleen efficiënter om te springen met de kansen.”

Woensdagavond wacht een verplaatsing naar een leeg Lotto Park. “Nee het is niet perse een goed moment om Anderlecht tegen te komen”, is de coach meteen duidelijk. “Als je de wedstrijd tegen Club Brugge bekijkt, zie je dat ze heel wat talent in hun rangen hebben. Verschaeren, Ashimeru, Arnstadt, Amuzu,… dat zijn allemaal jongens die kunnen flitsen en veel beweging in hun spel hebben. Daarnaast heb je ook nog Silva in de aanval die alles in hem heeft om een topspits te worden. Kortom, we zullen net als in Genk goed moeten verdedigen en snel de bal recupereren, anders wordt het een moeilijke wedstrijd.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close