2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - Essevee

Voor de laatste wedstrijd in de heenronde van de Jupiler Pro League trekken we op zondag 5 december naar het Lotto Park. Het wordt maar liefst de 43ste keer dat we de recordkampioen in de ogen kijken. Dat en nog veel meer statistieken lees je hieronder.

Het laatste duel met RSC Anderlecht

Met zicht op een plaats in de Play-offs trokken onze jongens afgelopen seizoen naar het Lotto Park. Al na vijf minuten devieeerde Deschacht de bal tot bij Vossen die Essevee vroeg op voorsprong trapte.

Paars-wit had, in het openingskwartier, het meeste balbezit maar kwam moeilijk tot kansen. Na iets meer dan twintig minuten voetballen ging Damien Marcq iets te fel door op Ashimeru met een rode kaart als gevolg. Voor de jongens van Kompany was dit het teken om een versnelling hoger te schakelen. 

El Hadj trapte, na een halfuur voetballen, de gelijkmaker voorbij Bostyn. Net voor de rust belandde een vrije schop op het hoofd van Murillo die de 2-1 binnenkopte. Essevee heeft het moeilijk met tien man en slikt in de tweede helft ook nog de 3-1 (Verschaeren) en de 4-1 (Diaby).

De wedstrijd in statistieken

RSC Anderlecht - Essevee is het duel tussen de nummer zes en zestien op deze zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League

De thuisploeg van komende zondag speelde in vier van zijn laatste vijf thuiswedstrijden gelijk. Hun laatste competitiewedstrijd in het Lotto Park eindigde op een 2-2 gelijkspel tegen onze buren uit Kortrijk.

Een verplaatsing naar RSC Anderlecht staat niet meteen garant voor veel Waregemse doelpunten. In negen van de laatste elf wedstrijden wisten we niet te scoren in het Lotto Park. Keerzijde van de medaille: enkel in de wedstrijd tegen Club Brugge scoorde Essevee niet dit seizoen.

Zinho Gano scoorde in de laatste twee wedstrijden drie keer. (1x Beerschot, 2x Eupen) Met zijn vijf kopbaldoelpunten doet hij beter dan iedere andere speler in de Jupiler Pro League.

De selectie

  • Van Aken, Sørmo en Sissako zijn nog out met een blessure
  • David Hubert maakt zijn terugkeer in de selectie

DEEL DIT ARTIKEL:

Close