7 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: RFC Seraing - Essevee

Zaterdag 18 februari maken onze Boeren zich op voor de verste verplaatsing van het seizoen, Seraing. Om 18.15 uur gaat de bal aan het rollen in het Stade du Pairay. Na een teleurstellend gelijkspel tegen KV Oostende hoopt Essevee zaterdag de drie punten mee naar huis te nemen. Onze coach blikt vooruit op het belangrijke duel tegen hekkensluiter Seraing.

Afgelopen zondag kwamen onze Boeren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende. Volgens de coach zat er meer in: “Het vroegtijdig uitvallen van Ruud (Vormer) was een grote domper. Toch slaagden we erin om enkele grote kansen bij elkaar te voetballen. We hadden de drie punten moeten thuishouden, maar de efficiëntie ontbrak.” 

Dit weekend staat de kelderkraker met Seraing, de laatste in de stand, op het programma. Op een moeilijk bespeelbaar veld wordt het opnieuw geen gemakkelijke wedstrijd voor Essevee. Toch mag dit volgens Leye geen excuus zijn. “De staat van het veld is inderdaad niet optimaal, maar dat is voor beide teams het geval. We zullen hard moeten werken om de winst in de wacht te slepen.”

Ondanks de moeilijke omstandigheden windt Leye er geen doekjes om: “Zaterdag moeten we gewoon winnen, op welke manier dan ook. Er zijn geen excuses. Het is aan ons om het harde werk te belonen en onze kansen af te werken”, besluit Leye.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close