1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: RFC Antwerp - Essevee

Gano en Kutesa, een Elindus Arena in extase en een geweldige overwinning tegen Royal Antwerp FC. Het was midden oktober toen Essevee de drie punten thuis wist te houden tegen de Great Old. Zaterdag, 82 kilometer verderop, in het Bosuilstadion wacht de terugwedstrijd tegen de Antwerpenaren. We blikken vooruit met statistieken en een analyse van Timmy Simons.

We moeten vooral naar onszelf kijken want, ongeacht wat er gebeurt, we moeten punten pakken

Essevee won op de vorige speeldag met 3-0 van KAS Eupen, toch blijft Timmy Simons erg nuchter bij de overwinning: "Doordat ook Seraing won, is er na het afgelopen weekend weinig veranderd. Er is een wedstrijd minder te spelen maar we moeten naar onszelf kijken. We moeten punten blijven pakken, anders wordt het erg krap."

Timmy Simons blikt ook vooruit op de 32ste speeldag in de Jupiler Pro League: "Antwerp strijd nog volop mee voor een plaats in de Champions' Play Off, dus is het ook bij hen van moeten. Als de machine begint te draaien dan kan het spoken op de Bosuil. We moeten zorgen dat we daar goed door geraken en zien dat we er het nodige tegenover kunnen zetten."

De rechtstreekse concurrenten (Oostende, KAS Eupen en Seraing) spelen dit weekend allemaal voor de aftrap van RFC Antwerp - Essevee. "We moeten vooral naar onszelf kijken want, ongeacht wat er gebeurt, we moeten punten pakken", klinkt het bij Simons. "We mogen niets laten liggen, want voor ons is nu elk punt cruciaal."

Essevee won zijn laatste twee thuiswedstrijden en zag in de Ghelamco Arena in extremis een punt door de vingers glippen. "Als je de laatste 3 wedstrijden, onder die druk, met 6 op 9 kunt afsluiten dan kan je als speler goed omgaan met die druk" vertelt Simons. "Toch beseft iedereen binnen de spelersgroep en de staf dat we nog punten moeten pakken om ons definitief te redden."

Na de recente 6 op 6 in eigen huis sluit Simons de wekelijkse persbabbel af met een dankwoord voor de supporters: "Chapeau voor onze fans. Als je zag hoe onze twaalfde man er de voorbije twee thuiswedstrijden ging achter staan, dat geeft een ongelooflijke boost aan de jongens."

De wedstrijd in statistieken

Na 10 onderlinge duels wist Essevee 4 keer te winnen, Antwerp won 6 keer. Nooit eindigde een duel met de Great Old op een gelijkspel. 

Het laatste duel met de ploeg van Brian Priske eindigde op een 2-1 overwinning. Gano en Kutesa zorgden voor de doelpunten nadat Benson de Antwerpenaren op voorsprong had geknald.

RFC Antwerp - Essevee is ook een duel Frey - Vossen. Beide aanvallers vinden dit seizoen blindelings de weg naar doel. Frey schoot al 22 keer raak, Vossen liet al 17 keer de netten trillen voor Essevee.

De laatste keer op de Bosuil won Essevee met het kleinste verschil. Bruno opende iets voorbij het halfuur de score waarna Essevee de deuren achterin op slot hield, 0-1 was meteen de einduitslag.

Selectie

  • Frank Boya is geschorst voor de wedstrijd van zaterdag

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close