5 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing op de openingswedstrijd tegen Waasland-Beveren

Zaterdag start Team Essevee in eigen huis tegen Waasland-Beveren aan de Jupiler Pro League. Ontdek hier de selectie van Francky Dury en een korte voorbeschouwing van de openingspartij.

Team Essevee start zaterdag om 20.00 uur aan de Jupiler Pro League 2018-2019. Davy De fauw en co ontvangen Waasland-Beveren op speeldag 1.

Timothy Derijck (foto) geraakt net op tijd fit voor de openingswedstrijd. De centrale verdediger blesseerde zich in de voorbereiding maar behoort dus tot de wedstrijdselectie. Théo Bongonda ontbreekt door schorsing.

Het wordt een speciale wedstrijd voor Erdin Demir. De Zweedse linksachter kwam deze zomer na drie seizoenen op de Freethiel over naar Essevee. Hij kan zijn debuut maken in het roodgroene shirt. Onur Kaya speelt dan weer zijn laatste wedstrijd in het Regenboogstadion. De spelmaker vertrekt naar KV Mechelen en wordt voor de wedstrijd in de bloemetjes gezet.

Er zijn ook bloemen voor Francky Dury. De sportief manager neemt voor de 500ste keer plaats op de bank voor een wedstrijd van Essevee op het hoogste niveau. Tegenover hem staat Yannick Ferrera. De ex-trainer van onder andere Standard en KV Mechelen maakt zijn debuut als trainer van Waasland-Beveren.

De wedstrijden tegen Waasland-Beveren stonden vorig seizoen garant voor spektakel aan de Gaverbeek. In de reguliere competitie ging Essevee nog met 2-5 de boot in maar in Play-Off 2 wisten Harbaoui en co die nare herinnering uit. Het werd 8-0, de grootste thuiszege ooit voor Essevee.

Selectie

Francky Dury selecteert deze 20 spelers: Bossut, De fauw, Baudry, Marcq, Derijck, Buffel, Faik, Harbaoui, Kaya, De Pauw, Walsh, Madu, Soisalo, Demir, Oldrup Jensen, H. Bjørdal, Bürki, J. Bjørdal, Bostyn en Bansen.

Scheidsrechters

Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Nick Senecaut, Ken Vermeiren

VAR: nog te bepalen

DEEL DIT ARTIKEL:

Close