6 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing op de derby!

Vrijdag 24 februari om 20.45 uur is het opnieuw tijd voor de Vlasico. Dan verwelkomen we onze zuiderburen in de Elindus Arena voor een spetterende derby. Met twee teams die de punten goed kunnen gebruiken, wordt het ongetwijfeld een spannende strijd. Onze coach blikt vooruit op de komst van de Kerels.

Vorig weekend kwam Essevee niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Seraing. Daar schieten onze Boeren niet veel mee op. Dat beseft de coach ook: “Net zoals de vorige weken creëerden we kansen en toonden we vechtlust, maar dat was opnieuw niet voldoende. We slaagden er niet in om de match dood te maken met een tweede doelpunt. Door een gebrek aan concentratie geven we de winst uiteindelijk weer weg. Het moet gewoon beter.”

Vrijdagavond wacht de derby tegen de Kerels. Opnieuw een belangrijke match in de strijd om het behoud. “Vrijdag is het een belangrijke wedstrijd voor ons. Ten eerste omdat we de punten nodig hebben om op te schuiven in het klassement. Ten tweede is een derby altijd speciaal, zowel voor ons als voor de supporters”, aldus Leye. 

Ondanks het belang van de wedstrijd, beseft onze coach dat het opnieuw geen sinecure wordt. “Het duel tegen Kortrijk wordt zeker niet eenvoudig. Het is een team met veel kwaliteit op het middenveld en in de aanval. Ze hebben enkele spelers die snel kunnen omschakelen en zo het verschil kunnen maken.”

Toch blijft Leye positief en gelooft hij in een goede afloop. “Vrijdag willen we winnen, zeker ook voor onze supporters. Ze blijven ons steunen in deze moeilijke periode en we willen hen graag iets teruggeven. Ik geloof erin en dat zal ik blijven doen tot het einde”, besluit Leye.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close