11 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: OH Leuven - Essevee

Na de uitschakeling in de Beker van België kan Essevee zich opnieuw volop focussen op competitievoetbal. Zaterdag 4 maart maken onze Boeren hun borst nat voor de verplaatsing naar Leuven. Om 18.15 uur gaat de bal aan het rollen in het King Power at Den Dreef Stadion. Onze coach blikt vooruit op het duel met OHL.

Dinsdag stopte het bekeravontuur van Essevee. De Boeren verloren ook de terugwedstrijd van de halve finale tegen KV Mechelen. Het werd 1-0 Achter De Kazerne, maar onze coach kijkt liever al naar de toekomst: “Het heeft geen zin om nog te discussiëren over de wedstrijd of arbitrage. We hebben de bladzijde omgedraaid en focussen ons op de 7 resterende competitiematchen, te beginnen met het duel in Leuven.”

Dit weekend gaat Mbaye Leye met zijn jongens opnieuw op zoek naar drie belangrijke punten in de strijd om het behoud. Zaterdag wacht het duel met OH Leuven, de twaalfde in de stand. In totaal namen beide teams het reeds 15 keer tegen elkaar op. Essevee kon 6 keer winnen, terwijl de Leuvenaars slechts 4 keer de sterkste bleken. De andere 5 duels eindigden telkens op een gelijkspel. 

Essevee heeft nog 7 wedstrijden om zich te verzekeren van het behoud in eerste klasse. Leye beseft dat de spelers meteen op de afspraak zullen moeten zijn voor het duel tegen OHL. “We spelen tegen een team dat niet echt onder druk staat. Ze hebben enkele goede spelers die levensgevaarlijk zijn in de omschakeling. Dat hebben we gemerkt in de thuiswedstrijd die we met 2-5 verloren. Net zoals elke week moeten we aandachtig zijn voor de tegenaanval en moeten we onze eigen kansen afwerken”, besluit Leye.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close