2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: OH Leuven - Essevee

De voorbereiding zit erop, tijd voor het echte werk. Zaterdag 24 juli starten we de Jupiler Pro League 21-22 op het veld van OH Leuven. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op de eerste speeldag.

"De hele ploeg en onze supporters kijken uit naar de start."

"Onze laatste competitiewedstrijd dateert al van eind april. Dat is toch al een tijdje geleden", vertelt coach Francky Dury. "Ik denk dat iedereen, zowel de spelers, de staf als de supporters enorm uitkijken naar de start van de nieuwe competitie."

In zeven oefenwedstrijden wist Essevee drie keer te winnen, speelde het één keer gelijk en werd er drie keer verloren. "Vooral de laatste twee weken van de voorbereiding gaven we een goede indruk", klinkt het bij de coach. "Charleroi was een goede wedstrijd, tegen Utrecht speelden we met momenten vrij goed en op Deinze hebben we in de tweede helft gecorrigeerd na een achterstand."

"We moeten beter starten dan vorig seizoen."

Met verplaatsingen naar Leuven en STVV én het bezoek van Standard, Club Brugge en Charleroi wordt het meteen een pittige start voor onze jongens. "We moeten ervoor zorgen dat we beter starten dan vorig seizoen, dat zal erg belangrijk zijn voor een beter gevoel te hebben", vertelt Dury. Vorig jaar stonden we met 7 op 30 na tien speeldagen. We hebben dan wel een fantastische remonte gemaakt maar dit seizoen moeten we meteen goed starten."

BLESSURE UPDATE

Ibrahima Seck mist de partij aan Den Dreef door een knieblessure.

SELECTIE

Doelmannen | Bossut - Bostyn - Beernaert

Verdedigers | Van Aken - Ciranni - Sørmo - Pletinckx - De Bock - Humphreys - De Poorter

Middenvelders | Hubert - Vigen - Govea - Srarfi - Sissako - De Smet

Aanvallers | Vossen - Dompé - Berahino - De Neve - Sylla - Gano

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close