1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Lommel SK - Essevee

Op 137 kilometer van de Elindus Arena start Essevee woensdagavond aan zijn bekeravontuur. In de 16de finale van de Croky Cup nemen de troepen van Mbaye Leye het op tegen Lommel SK. We blikken samen met de coach vooruit op dit bekerduel.

Maar vier dagen scheiden de wedstrijd Achter De Kazerne met het bekerduel in Lommel. Essevee wist een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-2. “Het punt op Mechelen toont de kracht van deze groep en de club in het geheel”, vertelt Mbaye Leye. “In de eerste helft maakten we te vaak technische fouten en gingen we te laat in de duels, zo is ook het eerste doelpunt van Verstraete ontstaan. Aan de rust hebben we gevraagd om te spelen met het vertrouwen waarmee ze trainen. Dan zie je in de tweede periode een dedicated team dat gelooft in zijn kwaliteiten, in de manier van werken en in het behoud in de hoogste klasse.”

Een belangrijk punt in de competitie, maar nu volgt de focus op de 16de finale van de Croky Cup. “We zullen mentaal en fysiek moeten klaar zijn voor deze wedstrijd en met volle focus dit bekerduel aanvatten. Een eventueel positief resultaat op woensdag kan ons een goed gevoel geven richting de wedstrijd van zaterdag.”

Lommel SK is de tegenstander voor de jongens van Leye. Een van de aanwezige journalisten merkt op dat de Limburgers door een moeilijke periode gaan met 3 op 15. “Ze zijn op dit moment misschien niet in hun allerbeste periode, maar de beker is altijd iets anders. Er hangt iets magisch aan die wedstrijden. Ploegen van een lager niveau willen iets extra tonen in deze duels waardoor je vaak een andere ploeg ziet dan in de competitie. Het is aan ons om met de eigen filosofie en onze manier van voetballen hen geen vertrouwen te geven in deze wedstrijd.”

Voor de coach is het bekerverhaal geen ongekend terrein. Als speler haalde hij vier keer de finale, en als coach van Standard stond hij in 2021 ook al in het Koning Boudewijnstadion. “Ik heb de spelers verteld dat het bekeravontuur iets apart is. Het geeft een spelersgroep, als het ware, verse zuurstof om een wedstrijd aan te vatten. Je ziet dat ook aan de ploegen in de Champions League, die zijn vaak tot andere dingen in staat dan in de competitie. Op weliswaar een ander niveau is dat bij ons niet anders, het is een volledige andere context dan de opeenvolging van wedstrijden in de competitie.”

Voor de laptops van de journalisten opnieuw dichtklappen, proberen ze toch nog even te gissen naar de ploeg die coach Leye het veld zal insturen. “Ik ga nu nog geen namen prijsgeven, dat zal je morgen ontdekken. Ik kan wel zeggen dat er enkele aanpassingen zullen gebeuren in de ploeg, maar met respect voor de kwaliteiten van de tegenstander. We mogen die allesbehalve onderschatten. De spelers die aan de wedstrijd zullen starten, krijgen geen cadeau. Het is omdat ze op training of in eerdere wedstrijden getoond hebben dat ze hun basisplaats verdienen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close