1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KVC Westerlo - Essevee

Na zes jaar trekt Essevee nog eens naar ’t Kuipje voor de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. In de wekelijkse persbabbel blikken we samen met onze coach vooruit op de partij tegen promovendus KVC Westerlo.

De tegenstander van morgen prijkt voorlopig op een elfde plaats in het klassement en won dit seizoen al tegen Standard, Charleroi en Anderlecht. “Ze zitten in een positieve flow”, opent de coach de debatten. “Na hun titel in 1B zijn ze met een goed gevoel aan de competitie begonnen.” 

“Met Chadli en Bolat hebben ze spelers die ervaring hebben op het hoogste niveau. Daarnaast zorgen Foster, Dierckx en Vetokele voor verrassende acties in de aanvalslinie. Op dit moment is Westerlo misschien wel de beste counterploeg uit onze competitie. Ze hebben het op die manier al heel wat clubs lastig gemaakt.”

Met het bezoek aan Westerlo ligt de eerste interlandbreak van dit seizoen achter ons. Hét ideale moment om even terug te blikken op de start van het seizoen. “We hebben in de eerste drie wedstrijden getoond dat we kwaliteit hebben bij Essevee” klinkt het bij Mbaye Leye. “De daaropvolgende speeldagen hadden we het wat lastiger door individuele foutjes of een portie ongeluk zoals een rode kaart, vroege tegendoelpunten, of penalty’s. Toch zie je op training elke keer opnieuw een goede mentaliteit, veel energie en een uitstekende discipline, alleen de details zitten voorlopig wat tegen. Een vroeg doelpunt of een driepunter kan deze jonge groep - na Anderlecht is Essevee de ploeg met de meeste spelers onder de 21 jaar - terug het nodige vertrouwen geven en op de goede weg zetten.”

Wedstrijleiding

REF | Alexandre Boucaut

AREF | Laurent Conotte

AREF | Quentin Blaise

4TH OFF | Theophile Diskeuve

VAR | Nicolas Laforge

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close