1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KV Oostende - Essevee

De wedstrijden volgen elkaar in snel tempo op. De gebruikelijke persconferentie voor de wedstrijd laten we even links liggen en we blikken, met enkele statistieken, vooruit op de partij tegen KV Oostende.

Zondagavond om 21.00 uur wordt de aftrap gegeven van de 26ste KV Oostende - Essevee. Onze boeren wisten in totaal al tien keer te winnen, verloren vijf keer van de kustboys en speelden tien keer gelijk.

Onze laatste wedstrijd in de Diaz Arena eindigde, dankzij twee doelpunten van Jelle Vossen, in een 0-2 overwinning. Het was de enige overwinning in de laatste acht bezoeken aan de Kustboys. Bij het laatste onderlinge duel noteerden we een brilscore na negentig minuten.

Na de gewonnen derby en de knappe overwinning tegen RSC Anderlecht wacht zondag opnieuw een erg belangrijke affiche voor de mannen van Mbaye Leye. Na dertien speeldagen staan beide ploegen onderaan de rangschikking met een gelijk aantal punten. (11)

Ondanks de lage klassering in de stand, voeren beide ploegen toch een lijst aan in de statistieken. Zo worden 38 procent van de Oostendse doelpunten gemaakt in het laatste kwartier van de wedstrijd, het hoogste percentage van alle ploegen in de Jupiler Pro League. Bij Essevee komen dan weer 53 procent van de doelpunten na een voorzet. Ook dit is het hoogste percentage in eerste klasse.

Wedstrijdleiding

Zondag leidt scheidsrechter Jan Boterberg het duel tussen KV Oostende en Essevee. Hij wordt hiervoor bijgestaan door Nick Senecaut, Brecht Devriese en Tom Stevens.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close