2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KV Oostende - Essevee

In de laatste speeldag voor de interlandbreak nemen we het zondag, in de Diaz Arena, op tegen KV Oostende. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op het duel met de kustboys.

"We verdienen op vandaag meer dan 5 punten"

"We zijn 5 wedstrijden ver en hebben 10 tegendoelpunten. Dan kan je niet gelukkig zijn", vertelt Dury. "Er zitten natuurlijk enkele discutabele doelpunten tussen, maar de doelpunten die we incasseerden tegen Charleroi waren te gemakkelijk."

Na het gelijkspel tegen Sporting Charleroi telt Essevee voorlopig 5 punten uit evenveel wedstrijden. "Ik wil daar niet in overdrijven, maar ik denk dat we op vandaag minstens 2 of 3 punten meer verdienden", aldus de coach. "Zowel tegen Leuven als tegen Standard zat er meer in. "

"Oostende is een moeilijk te bekampen team"

Zondag wacht de nummer 6 uit de stand. De kustboys haalden 9 op 15 en denderen zo verder op de succestrein van vorig seizoen. "Oostende is een moeilijk te bekampen team", zegt Francky Dury. "Het is een ploeg die speelt vanuit de omschakeling met verticaal voetbal en veel loopmeters. Ze koppelen enthousiasme aan kwaliteit en dat uit zich in goede resultaten."

Onze coach nam de tegenstander ook al goed onder de loep: "Gedurende de voorbije maanden zijn ze in elke lijn een belangrijke speler kwijt. Toch blijft hun filosofie dezelfde. Ze screenen spelers die horen bij het lopende en hardwerkende spel dat ze op de mat brengen."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close