5 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing KV Oostende - Essevee

SV Zulte Waregem trekt op vrijdag 24 augustus (20:30) naar de Versluys Arena van KV Oostende. Het West-Vlaamse duel is de openingswedstrijd van speeldag vijf in de Jupiler Pro League.

Voor beide ploegen staat vrijdagavond het tweede West-Vlaamse duel in een week op het programma. Essevee verloor vorig weekend op Jan Breydel tegen Cercle (3-1), de Kustboys pakten dan weer hun tweede zege van het seizoen op het veld van KV Kortrijk (1-2).

Na vier speeldagen telt de kustploeg zes punten, één puntje meer dan Zulte Waregem. "Maar we verdienen meer", aldus Francky Dury op de wekelijkse persbabbel. "Op zijn minst drie of vier punten. Dan sta je met acht of negen op twaalf en kan je spreken van een goeie start. We hebben al wat pech gekend maar dit mag ons niet uit evenwicht brengen."

KV Oostende en Essevee namen het eerder dit seizoen - tijdens de voorbereiding - al tegen elkaar op. "En dat was een heel nuttige wedstrijd", vindt Dury. We werden toen een aantal keer gepakt in de omschakeling. Het wordt interessant om te zien welke progressie we al hebben gemaakt. Verder is Oostende een fysiek sterke ploeg met veel gestalte. Ze spelen vanuit een goede organisatie. Ze hebben gedaan wat ze konden doen. Tegen Anderlecht en Genk werd er verloren. Hun twee gewonnen wedstrijden - tegen Moeskroen en KV Kortrijk - was telkens met één doelpunt verschil.

Of het tegen KV Oostende van moeten is? "Nee, ik hou ieder punt bij maar als coach moet je niet beginnen rekenen. Wat mij opvalt na vier speeldagen is dat de topploegen mee zijn. Anderlecht, Club Brugge en Genk zijn zeer sterk gestart. Wij kunnen binnenkort ook goeie momenten hebben tegen de grote ploegen. Zelf hebben we al tegen Gent gespeeld wat ik een vrij evenwichtige wedstrijd vond. Van een echte afscheiding kan je nog niet spreken. Vorig jaar stonden we na acht wedstrijd bovenaan maar door de dip in oktober, november en december stonden we plots op de voorlaatste plaats."

De ambities van beide clubs - strijden om een plaats in Play-Off 1 - liggen parallel. "Ja, maar ook Antwerpen en Charleroi zijn 100% concurrenten voor die eerste zes plaatsen. Ik reken toch gauw een tiental ploegen die bekwaam zijn om te strijden voor een ticket voor Play-Off 1, maar er is slechts plaats voor zes. Het wordt drummen, hard werken en ook de factor geluk - wat we momenteel nog niet hebben gekend - zal een rol spelen.

KV Oostende - SV Zulte Waregem, vrijdag 24 augustus 2018 om 20u30. Versluys Arena, Oostende.

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Derijck - Walsh - Demir - Bürki
Middenvelders: Marcq - Buffel - Faik - De Pauw - Nissilä - Tardieu
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - Sylla - H. Bjørdal

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close