1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Essevee

De journalisten tekenden opnieuw present voor de wekelijkse persbabbel in het oefencomplex van Essevee. Samen met coach Mbaye Leye blikken we vooruit op de partij tegen KV Mechelen.

We zijn intussen een kleine week na de nederlaag tegen Standard. De Rouches kwamen met 0-3 winnen in de Elindus Arena. “Het is een frustratie dat we die wedstrijd geen punten pakten”, opent de coach. “We speelden tachtig minuten goed voetbal tegen een ploeg die vijfde staat in de stand én in goede vorm zit. Tot dan zag je niet dat zij mikken op een plaats in de Champions Play Off en wij laatste staan in het klassement. We speelden met momenten goed voetbal en konden regelmatig kansen afdwingen, maar de realiteit van het voetbal is dat je efficiënt moet omspringen met je kansen. Wanneer je kansen creëert op momenten dat je het overwicht hebt in de wedstrijd, dan moet je jezelf belonen met een doelpunt. Als je dan niet scoort en de tegenstander komt in een goed moment, dan krijg je het spreekwoordelijke deksel op de neus.”

Na een intensieve trainingsweek ligt de focus alweer op de volgende speeldag. Essevee kijkt voor de dertigste keer in zijn historie KV Mechelen in de ogen. “We moeten met dezelfde ingesteldheid naar Mechelen trekken als toen we de bus opstapten voor de derby”, blikt Mbaye Leye vooruit. “In deze situatie mogen we geen nieuwe kloof laten ontstaan en moeten we punten pakken om bij de groep te blijven. Er resteren ons nog twee competitiewedstrijden en we gaan alles geven om het maximum van de punten te halen. Efficiëntie zal de sleutel zijn om ons uit deze situatie te voetballen.“

Coach Mbaye Leye sluit de persconferentie af met een positieve noot richting de fans. “Ik vind het mooi om te zien hoe de fans ons elke week opnieuw steunen. Dat siert hen en dat siert de club Zulte Waregem. Voor hen moeten we die punten pakken.”

Wedstrijdleiding

Zaterdag leidt Kevin Van Damme de partij tegen de Mechelaars. Nico Claes, Lennert Jans en Laurent Willems staan hem bij.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close