1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Essevee

De bordjes hangen gelijk: elk team won al veertien keer de Vlassico, negen keer deelden we de punten. Wie doorbreekt de ban in dé belangrijkste Zuid-West-Vlaamse derby of voegen we opnieuw een gelijkspel toe aan het totaal? Met verschillende statistieken en een vooruitblik van Timmy Simons bereiden we ons helemaal voor op dé derby.

"Het is den derby, dan moet je op voorhand niet te veel rekenen."

De wekelijkse persbabbel start met een beknopte terugblik op de wedstrijd tegen RSC Anderlecht die met het kleinste verschil werd verloren. "In de tweede helft konden we effectief een vervolg breien aan balheroveringen en recuperaties, dat was een groot verschil met onze eerste helft", vertelt Timmy Simons. "Je ziet dat je dan een ploeg als Anderlecht onder druk kan zetten."

Zaterdag staat er een nieuwe Vlassico op het programma. "We hebben een aantal jongens in de groep die al enkele derby's hebben gespeeld", klinkt het bij Simons. "Ze beseffen maar al te goed dat dit voor de iedereen hier bij Essevee dé wedstrijd van het jaar is."

Vanaf dit weekend zijn er ook opnieuw bezoekende supporters toegelaten in de voetbalstadions. "Ik vind het geweldig dat onze supporters er opnieuw kunnen bij zijn" bekent Timmy Simons. "Ze verlangen al erg lang om ons ook op verplaatsing opnieuw te steunen, en dat het dan net de derby is, is fantastisch. We kunnen ook nu alle steun gebruiken."

"Het is den derby, dan moet je op voorhand niet te veel gaan rekenen", gaat Simons verder. "Duels winnen en strijden op het veld want dit is de wedstrijd van het jaar." 

De wedstrijd in statistieken

Voor de 38ste keer kijken we kerels in de ogen. Zoals de inleiding reeds verklapte wonnen we het duel met onze buren 14 keer, evenveel keer wonnen onze streekgenoten. De derby eindigde al 9 keer op een gelijkspel.

De laatste keer in het Guldensporenstadion konden we voor de zesde keer in de geshiedenis winnen op het veld van onze buren. Na doelpunten van Bruno en Chory brachten we de drie punten opnieuw mee richting de Gaverbeek. 

De laatste derby eindigde op een 2-2 gelijkspel. In een onwaarschijnlijk slot haalden we dankzij de doelpunten van Pletinckx en Vossen een 0-2 achterstand op.

Selectie

De bekendmaking van de selectie volgt later.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close