1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KRC Genk - Essevee

We zijn twee dagen na de kwalificatie voor de halve finale in de Belgische bekercompetitie. Een halfuur voor de loting van diezelfde halve finale. Hét moment om tijdens de wekelijkse persbabbel, met de aanwezige journalisten, terug te blikken op de wedstrijd van woensdag en vooruit te kijken naar de partij van zaterdag.

“Een halve finale tussen twee clubs van hetzelfde kaliber, dat zou mooi zijn”, opent de coach. “Het geeft ons iets meer zuurstof. Wie Zulte Waregem kent, weet dat de beker steeds iets teweeg brengt bij deze club.  Vooral die wedstrijd tegen STVV zorgde ervoor dat we met een positief gevoel het stadion konden verlaten, zowel voor de spelers als de fans.”

Veel tijd om na te genieten is er niet. De Boeren trekken zaterdag naar leider Genk, woensdag wacht het duel met RSC Anderlecht. “Net zoals in het begin van het seizoen wachten ons nu enkele zware wedstrijden bij het begin van de terugronde, maar we zullen ook proberen in deze wedstrijden punten te verzamelen. We moeten ons nu vooral match per match focussen en niet te ver vooruit kijken. Nu denken we aan Genk, zondag zetten we onze gedachten op Anderlecht.”

De Limburgers verloren deze week in de beker van Antwerp, maar coach Mbaye Leye is op zijn hoede. “Genk zal met een enorme focus en scherpte aan deze wedstrijd beginnen want ze moeten zich nu alleen nog focussen op de competitie. Zaterdagavond moeten we niet meer denken aan de voorbije twee overwinningen, we moeten opnieuw vanaf nul beginnen en strijden voor onze eer in de Cegeka Arena.”

Na twee gewonnen wedstrijden rijst de vraag bij de journalisten of Essevee nu definitief is vertrokken. "Het is te vroeg om dat te zeggen. De volgende twee uitwedstrijden zullen uitwijzen of we effectief klaar zijn om een reeks neer te zetten. We zullen ongetwijfeld nog mindere momenten meemaken, maar het is ons doel om die steeds tot het minimum te beperken. Het wordt nog een lange strijd, en het is aan mij om de jongens daarvan bewust te maken. Gelukkig heb ik een groep die zijn voetjes op de grond houdt en weet wat er nog te wachten staat.”

De persconferentie loopt op zijn einde, het ideale moment om in te pikken op de live loting van de Croky Cup. “Een halve finale tussen twee clubs van hetzelfde kaliber, dat is mooi.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close