1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: KRC Genk - Essevee

Op speeldag 26 in de Jupiler Pro League kijken we, voor de tweede keer dit seizoen, KRC Genk in de ogen. Het is meteen ook het 40ste rechtstreekse duel met de Limburgers in onze geschiedenis. Statistieken en een vooruitblik van Timmy Simons warmen ons alvast op voor de partij van zondagavond.

"Zo snel mogelijk knop omdraaien en focussen op de volgende wedstrijd"

De wekelijkse persbabbel begint met een terugblik op de wedstrijd van vorig weekend. Essevee speelde 3-3 gelijk op het Kiel. "We hadden de wedstrijd volledig in handen en dan is het jammer dat je maar een gelijkspel behaalt", klinkt het bij Simons. "Het zijn dure punten die we hebben laten liggen. Maar het was belangrijk om de knop zo snel mogelijk om te draaien en te focussen op de volgende wedstrijd. "

Zondag wacht KRC Genk als onze volgende tegenstander in de competitie. "Genk is een ploeg met veel voetballend vermogen en heeft jongens voorin die het verschil kunnen maken", vertelt Simons. "De Limburgers hebben het meeste balbezit in eerste klasse, wat blijkt dat ze met vertrouwen voetballen en hun de juiste momenten willen kiezen. We moeten daarvoor gewaarschuwd zijn." 

De wedstrijd in statistieken

In 40 ondelinge duels wonnen de Limburgers 22 keer en zegevierden wij 8 keer. De helft van onze overwinningen behaalden we op Limburgs grondgebied. Bij 9 duels deelden we de punten. 

Met Jelle Vossen, David Hubert, Alessandro Ciranni, Ibrahima Seck en Zinho Gano lopen er maar liefst vijf ex-Genkies rond bij Essevee.

De laatste keer dat Essevee wist te winnen op het veld van KRC Genk was in 2018. Bjørdal en Berahino, die toen zijn debuut maakte voor Essevee, deden de netten trillen in de toenmalige Luminus Arena. 

Selectie

De selectie voor KRC Genk - SV Zulte Waregem wordt later gecommuniceerd.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close