7 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing: KAS Eupen - Essevee

Het is nog vroeg dag wanneer de journalisten verzamelen op het oefencomplex aan de Gaverbeek. De spelersgroep vertrekt vrijdagmiddag richting Eupen voor een levensbelangrijk duel in de strijd om het behoud, dus spreekt coach Frederik D’Hollander op vrijdagmorgen de aanwezige pers toe. We vatten het even voor u samen.

Iedereen met een rood-groen hart leeft naar de wedstrijd van zaterdag toe. Toch begint de persconferentie met een terugblik naar het duel van afgelopen weekend. Essevee verloor in de allerlaatste seconden van Sporting Charleroi en daar vertelt de coach het volgende over: “We spelen een erg sterke eerste helft op het veld van de Zebra’s, maar we schieten in onze eigen voet door het niet vroeger af te maken. Op die manier kon Charleroi opnieuw in de wedstrijd komen.”

Al snel richt D’Hollander zijn focus op de wedstrijd van zaterdag: “Dinsdag hebben we de knop helemaal omgedraaid en onze focus gericht op Eupen. We konden deze week twee dingen doen, treuren of de kans die we opnieuw krijgen met twee handen grijpen. Deze groep heeft het nog niet opgegeven. En dat is niet zomaar een praatje voor jullie, journalisten. We geloven er echt nog in.”

“We hebben deze week gewerkt op onze fouten in Charleroi en op de mogelijke pijnpunten van Eupen”, vat de coach de week samen. “We hebben het duel zo goed mogelijk voorbereid en werken geconcentreerd toe richting de wedstrijd. Het huiswerk is klaar, maar we zijn natuurlijk ook afhankelijk van de wedstrijdomstandigheden.”

Coach Frederik D’Hollander benadrukt het geloof in zijn spelersgroep: “Na het duel tegen Gent schreef iedereen ons af. We zijn nu op twee wedstrijden van het einde en strijden nog mee voor het behoud. We krijgen een nieuwe kans en die moeten we pakken. Deze groep heeft nog niet in de mindset gezeten dat het voorbij is.”

Om 16.00 uur wordt er zaterdag afgetrapt aan de Kehrweg. “We kunnen met deze wedstrijd de situatie helemaal omdraaien”, vertelt D’Hollander. “Je voelt aan alles hier in de regio dat het geloof er nog absoluut is: partners betalen bussen, fans sturen ons massaal berichten, honderden supporters trekken zaterdag naar Eupen… Deze club hoort gewoon in eerste klasse, en het is aan ons om dat te bewijzen. Dat gaan we zaterdag proberen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close